Kaj dogaja
95 ogledov

Spoznajmo Borov gozdiček in njegove prebivalce

Nova Gorica
V petek, 22. marca 2019, na svetovni dan voda boste med 8. in 15. uro v Borovem gozdičku v Novi Gorici na izobraževalnih delavnicah lahko spoznali te in še druge vrste živali in rastlin, ki bivajo ob bajerju.

Na različnih postajah ob bajerju bodo strokovnjaki pojasnjevali in prikazovali potek popisa in načine vzorčenja različnih vrst organizmov, pripravili biološko obarvane družabne igre, prikazali nekatere živalske in rastlinske vrste območja, pojasnjevali negativne vplive tujerodnih živali in rastlin na stabilnost ekosistema ter negativen vpliv hranjenja ptic in drugih živali na dolgoživost bajerja.

Bajer skupaj s parkom nudi tudi prostor za druženje ob vodi in pod krošnjo dreves, omogoča aktivno preživljanje prostega časa in predstavlja miren prostor, namenjen počitku in
sproščanju. Veseli bomo vaše udeležbe, saj bomo od blizu na nov način spoznali naravo tako rekoč na domačem pragu.

Udeležba je brezplačna.

Delavnice pripravljajo: Zavod REVIVO, Herpetološko društvo (SHS), Slovensko odonatološko društvo (SOD), Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije (DOPPS) in podjetje Atropa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.