Kaj dogaja
109 ogledov

Uživajte v kraških dobrotah

Mesec kraške kuhinje Ana Rojc
Že 22 let na Krasu prirejajo Mesec kraške kuhinje, bodite letos tudi vi del njega.

S slavnostnim dogodkom v Štanjelu se je 6. oktobra začel Mesec kraške kuhinje, ki že 22 leto zapored vabi obiskovalce, da se poleg lepot narave naužijejo tudi kulinaričnih dobrot, ki jih ponuja bogata kraška kuhinja.

Vsako jesen kraški gostinci vabijo s tematsko pripravljenimi jedmi, ki jih združujejo s prvovrstnimi kraškimi vini. Menije, ki jih pripravlja deset vrhunskih gostincev, ki so prilagojeni jesenskemu času in naravnemu ciklu pridelovanja.

Kostanj 20. in 21. oktobra Kaj dogaja Tradicionalni praznik kostanja

Gostinski ponudniki napovedujejo tudi Tematske večere: Večer z vinarjem Ivanom Kobalom iz Štanjela (5. oktober, Restavracija Okusi Krasa, Lipica) s pokušino penin, Vinsko kulinarični večer s SINKE - Siniša Vasiljević, Masterchef polfinalistom in vini vinarstva Štoka (25. oktober, Gostilna Skok, Štorje) ter Monokomedijo Čefurji Raus Aleksandra Rajkovića (26. oktober, Hiša Krasna, Lokev).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice