Kaj dogaja
34 ogledov

Zmajska pot

Zmajski most
V nedeljo, 3. junija, bo potekal vodeni ogled po Zmajski poti v centru Ljubljane.

Ljubljana in Ljubljanski grad sta neločljivo povezana z zmajem. Pod kapelico za grajskimi zidovi naj bi po legendi še vedno prebival strašen zmaj, ki ga je premagal pogumen vitez Jurij. Ta pa še zdaleč ni edini v mestu!

Le kdo ne pozna mogočnih čuvajev na Zmajskem mostu, ki varujejo prehod čez Ljubljanico? Ali so ti zmaji kako povezani s tistim pod kapelico ali je to morda že povsem druga zgodba? In katera zgodba je povezana z zmajem v mestnem grbu? Da ne omenjamo tistega na pokrovih kanalizacijskih jaškov ter vseh zmajskih kipov … Neverjetno, koliko zmajev in zmajskih zgodb! Ne preseneča, da se je mesta prijel tudi vzdevek "Zmajsko mesto".

Vodeni ogled bo potekal od Ljubljanskega gradu do Slovenskega etnografskega muzeja. Na dvourni poti bodo udeleženci odkrivali in raziskovali zgodovino zmajev v prestolnici

Zbirno mesto: Info center na Grajskem dvorišču

Cena vstopnice:
odrasli: 10,00 EUR, 12,00 EUR z vzpenjačo
dijaki, študenti, upokojenci, skupine nad 15 oseb: 7,00 EUR, 8,40 EUR z vzpenjačo

Vstopnica vključuje ogled drugih grajskih vsebin in obisk Slovenskega etnografskega muzeja.

Prodaja vstopnic: prodajna mesta na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače, na vseh prodajnih mestih

Za obisk vodenega ogleda organizatorji priporočajo vožnjo s tirno vzpenjačo; z nakupom vstopnice si zagotovite znižano ceno povratne vozovnice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.