Kaj dogaja
31 ogledov

ZZrolano mesto petnajstič

Rolanje
Letošnja 15. parada rolanja po mestnih ulicah bo v nedeljo, 17. junija, med 15. in 19. uro v Mariboru.

Parada rolanja po mestnih ulicah, ki so v ta namen zaprte za promet, je edinstvena priložnost, saj se lahko s svojimi koleščki varno - in ob spremljavi dobre glasbe DJ na vozilu – udeleženci rolajo po površinah, ki so sicer rezervirane za avtomobile.

Dogodek je brezplačen, udeležite pa se ga lahko s katerimi koli kolesi in koleščki. Spremstvo policije in reševalnega vozila zagotavlja, da so udeleženci ob rolanju po cca. 12 km trasi po Mariboru popolnoma varni, ob tem pa se fantastično zabavajo. Prireditev je letos že petnajsta.

Začetek dogodka bo ob 15. uri na Trgu svobode v Mariboru. Start samega rolanja bo ob 16. uri, na start se udeleženci vrnejo približno uro in pol kasneje. Med rolanjem bo krajši postanek z osvežitvijo. Varnost zagotavlja spremstvo policistov in reševalnega vozila, na koncu pa rolarje spremlja vlakec Jurček, ki skrbi za prevoz obnemoglih. Trasa rolanja je dolga približno 12 kilometrov, start in cilj rolanja pa je na Trgu svobode v Mariboru.

Rolanje bo potekalo po naslednjih ulicah, ki so v ta namen tudi kratkotrajno zaprte za promet:

Trg svobode - Prešernova – Razlagova – Krekova – Strossmayerjeva - Mladinska ulica – Vrbanska – Turnerjeva – Gosposvetska -Strossmayerjeva – Koroška – Glavni trg (krožišče)- Glavni most - Trg revolucije – Pobreška – Čufarjeva – Zrkovska - Ulica Veljka Vlahoviča – Čufarjeva – Zrkovska – Pobreška - dvoetažni most - Oreško nabrežje - Ulica Kneza Koclja - Mlinska ulica (krožišče) - Partizanska – Trg svobode

Predhodne prijave niso potrebne, lahko pa se prijavite od 15. ure naprej na Info točki na Trgu svobode pred startom samega rolanja.

Dogodek je brezplačen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.