Recept za špinačo s špinačnimi rezanci je bil objavljen tudi v prilogi Zame, ki je 10. 10. 2008 izšla ob časniku Žurnal24. Dober tek!
- 500 g špinačnih rezancev
- 500 g špinače
- 2 čebuli
- česen v prahu
- kari
- 100 g riževe smetane za kuhanje
- 50 g masla
- 1 žlica sladkorja
- zrnata sol
Priprava:
Zavremo osoljeno vodo in skuhamo testenine, dokler ne postanejo al dente. Operemo špinačo in jo sesekljamo. Medtem pripravimo špinačno omako. V ponvi segrejemo maslo in na njem kakšno minuto karameliziramo sladkor. Dodamo sesekljano čebulo, česen v prahu in kari po okusu ter med stalnim mešanjem pražimo dve minuti. V ponev stresemo še špinačo in pražimo naprej. Ko se zmehča, prelijemo z riževo smetano, posolimo in zavremo. Nato na zmernem ognju kuhamo še tri minute.
Kuhane špinačne rezance prelijemo s sladko špinačno omako in solimo po okusu. Dober tek!