Magazin
101 ogledov

Dagnje s smetano

Privoščite si školjke! Žurnal24 main
Okusite morje tudi pozimi. Dagnje dobite v ribarnici ali na kakšni bolje založeni tržnici.
Dagnje s smetano in sirom
Sestavine:

  • 2 kg svežih dagenj
  • 5 stebel zelene
  • 10 dag surovega masla
  • 1 žlica moke
  • 1 žlica sladkorja
  • 1 smetanov sirni namaz
  • 3 dl sladke smetane
  • 3 dl belega vina
  • ½ jušne kocke
  • malo popra

Priprava:
Školjke operite nad soparo in jih kuhajte približno 8 minut. V malo vode in 2 decilitra belega vina vkuhajte polovičko jušne kocke in narežite (na en centimeter velike koščke) majhno stebelno zeleno. Kuhajte do mehkega. Nato posebej raztopite maslo, dodajte žlico moke, žlico sladkorja, da se zgosti, in na koncu še smetanov namaz, smetano ter preostalo vino. Ko je zelena kuhana, jo zmešajte s smetanovo omako in dodajte 2 decilitra vode od školjk. Zavrite; omaka mora biti gladka; in dodajte malo popra. Omaki primešajte školjke skupaj z lupinami in med mešanjem malo pokuhajte.
Školjke postrezite s polnozrnatim kruhom.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.