Magazin > Film & Glasba & TV
39 ogledov

Didžeja Umka dali na argentinsko zastavo

Uroš Umek Press Umek
Naš najuspešnejši glasbeni izvozni produkt, didžej Umek, je bil na lestvici DJ Mag Top 100 spet uvrščen med sto najboljših, kar že dobro izkorišča sebi v prid.

Didžej Umek je trenuno na svoji najdaljši turneji okrog sveta, kjer v polnem pogonu izkorišča ponovno uvrstitev med 100 najboljših didžejev na svetu (letos je zasedel 97. mesto, od lani je padel za 38 mest) in med tri najboljše v tehnu. Umek, ki je za tri mesece zapustil Slovenijo, polni plesišča ogromnih festivalov in najboljših klubov. V septembru in oktobru je navdušil obiskovalce dveh festivalov serije Wonderland v Kaliforniji in se kasneje odpravil na vnaprej razprodano klubsko turnejo po Južni Ameriki, kjer so ga navdušeni oboževalci pričakali že kar na letališčih. Pohvali se lahko tudi s tem, da je že drugič letos povsem napolnil kultni newyorški klub Pacha.

Nevajen takšne priljubljenosti

A kot kaže se naš najuspešnejši didžej še ni čisto navadil na tolikšno priljubljenost na drugi strani luže, saj na svojem Facebook profilu redno objavlja navdušene zapise in fotografije z odrov. Nazadnje je objavil fotografije nabito polnega kluba v Argentini, kjer so oboževalci modro-beli argentinski zastavi dodali nov grb - Umkov logotip.

Za nastope skrbi že pet ljudi

Takšen uspeh, takšna priljubljenost in vse več nastopov - letno preko 100 - pa seveda terja ogromno truda pri organizaciji, zato Umek postaja že prava institucija, saj v svoji ljubljanski pisarni redno zaposluje 5 ljudi in dvakrat toliko zunanjih sodelavcev, ki dnevno skrbijo za potovalno logistiko, namestitve, tehniko, varnost in promocijo. Uroš sicer še vedno zelo nerad leti, ampak pravi, da ne dovoli, da bi ga to oviralo pri tem, da živi svoje sanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.