Magazin > Film & Glasba & TV
51476 ogledov

Je bil Blaž Švab bolj uspešen z Darjo ali sedaj z Melani?

Blaž Švab, Melani Mekicar RTVS
Čeprav smo zelo dolgo čakali na podatke o gledanosti, je sedaj znano, kako uspešna je nova oddaja Blaža Švaba V petek zvečer, ki jo predvaja TV Slovenija.

"Nova oddaja V petek zvečer prinaša dobro uro zabave, glasbe, humorja in tekmovalnosti. Orkester vrhunskih glasbenikov v sodelovanju z gostujočimi pevskimi zvezdniki in mladimi upi skrbi za sveže izvedbe tako legendarnih hitov kot tudi novih pesmi vseh zvrsti slovenske glasbe, od popularne do narodno-zabavne. Vse v živo! Nov voditeljski par prinaša nekaj svežine na slovensko televizijsko sceno. Prav tako so v novi oddaji predstavljene vse zvrsti slovenske popularne glasbe in ne zgolj narodno-zabavna," o novi oddaji pravijo na TV Slovenija, ki jo vodita Blaž Švab in Melani Mekicar, Blaž pa ni le voditelj, temveč je zasnoval tudi koncept oddaje. 

Na vprašanje, kakšna je bila najboljša gledanost oddaje V petek zvečer in oddaje Slovenski pozdrav, ki jo je Blaž vodil z Darjo Gajšek, pa so odgovorili: "Oddajo V petek zvečer (prvih sedem premiernih oddaj) je v povprečju spremljalo 9,2 % oz. 174.800 gledalcev nad 4. letom starosti, kar je predstavljalo 17 % takratnih gledalcev televizije. Največ gledalcev si je ogledalo četrto oddajo, ki je bila na sporedu 2. aprila 2021, in sicer v povprečju 10,1 % oz. 191.100 gledalcev, kar je predstavljalo 19 % takratnih gledalcev televizije. Petkov večerni termin tako ostaja eden najbolje gledanih terminov na TV Slovenija oz. drugi najbolje gledani večerni termin, takoj za sobotnim, ko sta na sporedu oddaji Joker in Kaj dogaja. Gledanost oddaje je tudi praktično enaka gledanosti oddaje Slovenski pozdrav, ki jo je v povprečju decembra 2020 spremljalo 10,1 % oz. 191.400 gledalcev, kar je predstavljalo 20 % takratnih gledalcev."
 

Vir: RTV Slovenija iz raziskave AGB Nielsen Media Research, panelni vzorec 450 gospodinjstev, starost nad 4 leta, gledanost z zamikom.

Komentarjev 5
  • Martina Božič 23:24 22.maj 2021.

    Oba nikakva

  • Decko 22:08 22.maj 2021.

    Se jaz mam večje joške od nje

  • alenka2 17:51 22.maj 2021.

    Prej je bila vsaj Darja da je reševala to oddajo,zdaj sta se našla pa dva zoprna in negledljiva. Me zanima kakšni so dejanski procenti...

Sorodne novice