Magazin > Film & Glasba & TV
12340 ogledov

Milijonar: Jureta Godlerja šokiral že prvi kandidat

jure godler Planet TV
Od marca dalje kviz Milijonar vodi Jure Godler.

Po dveh sezonah je vodenje Milijonarja na Planet TV prevzel Jure Godler. Pred njim je na voditeljskem stolčku sedel Slavko Bobovnik. "Vesel sem, da sem gledalce in tekmovalce lahko pospremil skozi sto oddaj kviza Milijonar. Seveda smo se kdaj lovili, seveda sem se kdaj lovil, a naša edina želja je bila narediti vam sto zanimivih večerov," je v zadnji oddaji povedal legendarni voditelj.

Godler je povedal, da je velik oboževalec kviza, za naš medij pa je med drugim razkril tudi, kateri tekmovalec ga je najbolj presenetil.

Kot oboževalec tega kviza, kako velika je bila trema sesti na stolček voditelja?
 Morda so bili v začetku občutki neizmerni in občutek bremena ogromen, a sem jih kmalu brzdal in se uspel obvladovati.
 
Katerega Milijonarja ste radi spremljali, slovenskega ali kakšnega tujega?
 Angleškega, ki ga je vodil Chris Tarrant, pa tudi začetnega slovenskega z Jonasom.
 
Kateremu voditelju Milijonarja bi radi bili podobni pri vodenju? 
 Chrisu Tarrantu, ki je bil prvi voditelj tega kviza od leta 1998. Zdi se mi, da je bil res najboljši, ker je vedno vzpostavil prijateljski odnos s tekmovalcem, a hkrati ohranil avtoriteto kot zastavljalec vprašanj in voditelj.
 
Sedaj je vaša vlogo še bolj aktivna, saj lahko voditelj s pravilnim odgovorom pomaga tekmovalcu. Ali ob tem občutite še večji stres? 
 Nikakor. Nihče ni univerzalno 100-odstotno splošno razgledan. So stvari, ki jih posameznik ve, in so stvari, ki so mu tuje, v tem je čar. Če mi je tematika znana, z veseljem pomagam, če pa ne, pa prav tako z veseljem gledam kot tele. 

slavko bobovnik Magazin Jonas Žnidaršič z vrhunsko šalo o Bobovnikovem Milijonarju
 
Zamenjali ste Slavka Bobovnika. Še zlasti na začetku njegovega vodenja je bilo veliko pripomb. Kaj je šlo narobe?
 Žal nisem gledal veliko epizod pod njegovo voditeljsko taktirko. Morda se v konceptu ni našel. Morda mu kviz sploh ni bil blizu. Morda mu na splošno ustrezajo kakšni drugi formati. Ne bi upal trditi ničesar, ker preprosto ne vem.
 
Nam lahko zaupate kakšno anekdoto s prvih snemanj? Ste si kakšnega kandidata še posebej zapomnili?
 Čisto prvega, ki smo ga posneli. Odletel je namreč že pri tretjem ali četrtem vprašanju. Tega enostavno nisem pričakoval in zalotil sem se, da dejansko nisem vedel, kako naprej, ker me je njegov padec tako presenetil. Od takrat naprej pa sem pripravljen tudi na zgodnejše padce.
 
Bi se tudi sami preskusili v vlogi tekmovalca? Katerih vprašanj bi se najbolj bali?
 Tekmoval ne bi, ker je moje splošno znanje preslabo. Sem strokovnjak na nekaj izbranih področjih, a se mi zdi, da jih je premalo. Športna vprašanja mi recimo resnično ne ležijo, razen, če gre za golf. Pa morda kakšna obskurna vprašanja iz geografije… 

Ste že del Joonglaa družine?

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice