Magazin > Film & Glasba & TV
3378 ogledov

Starša preminulega Vilijema Julijana pozivata Slovenijo!

Vilijem Julijan Arhiv organizatorja
Podprli so ju tudi državniki in glasbeniki ...

V petek, 13. septembra, se bo v poletnem gledališču Križank zgodilo nekaj nepozabnega – veliki dobrodelni koncert Viljem Julijan, ki je namenjen podpori otrokom z redkimi boleznimi. Koncert nosi ime po fantku Viljemu Julijanu, ki je letos spomladi pri starosti dveh let in pol izgubil svoj boj s smrtonosno neozdravljivo redko boleznijo, v svojem kratkem življenju pa je postal ambasador in glasnik vseh otrok z redkimi boleznimi.

"Iz vsega srca pozivava Slovenijo, da napolnimo Križanke za vse male borce in njihove družine, ki se soočajo s temi skrajno težkimi boleznimi in jim skozi koncert podamo svojo pomoč in podporo," se na ljudi obračata starša Viljema Julijana, glasbenik SoulGreg Artist in njegova žena Nina, ki sta tudi pobudnika koncerta.

Ti otroci in njihove družine doživljajo skrajne človeške stiske, žal pa so vse preveč zapostavljeni tako s strani države, kot s strani družbe. Zato je ta koncert  glas vseh malih borcev, ki se soočajo z redkimi boleznimi in spodbuda ljudem, da odprejo svoja srca za male bolnike in njihove družine. "Otroci z redkimi boleznimi pogosto ne morejo govoriti in se ne morejo boriti zase, večinoma ne bodo nikoli dosegli vsega tistega, kar lahko njihovi sovrstniki. Njihova življenja so pogosto tudi zelo kratka, kot je bilo življenje Viljema Julijana. Prikrajšani so za marsikaj, kot so prikrajšane njihove družine. Soočanje in borba s težko, večinoma neozdravljivo boleznijo pa je njihov vsakdan," pravita Gregor in Nina. "Dobrodelni koncert Viljem Julijan je zato priložnost, da odpremo naša srca in stopimo skupaj za otroke z redkimi boleznimi, da naredimo nekaj za njih in da jim pomagamo," sta odločna. "Naš srčni dogodek je namenjen podpori vsem malim borcem in njihovim družinam, hkrati pa je počastitev vseh malih junakov, ki so izgubili bitko s temi boleznimi."

S prodajo kart za koncert se zbirajo sredstva, ki jih bosta Gregor in Nina s svojim Skladom Viljem Julijan namenila otrokom z redkimi boleznimi, saj se mnogo teh družin vpričo bremena bolezni znajde tudi v materialni stiski. Koncert pa bo tudi spodbuda, da se v naši državi izboljšajo zdravstveni in socialni pogoji za te otroke in njihove družine.

Na koncertu bodo nastopili priznani domači in tuji glasbeniki: Gibonni, Perpetuum Jazzile, Alya, Kingston, Rebeka Dremelj, Slavko Ivančić, 6pack Čukur, Ansambel Žargon, svoj nastop pa bo prispeval tudi oče Viljema Julijana SoulGreg Artist s svojo skupino BigLights Band. Dogodek bosta povezovala voditelja Boštjan Romih in Ajda Bezenšek Špetič. Koncert pa sta s častnim pokroviteljstvom podprla predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec ter ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Ksenija Klampfer.

Vilijem Julijan | Avtor: Arhiv organizatorja Arhiv organizatorja

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice