Magazin > Film & Glasba & TV
6305 ogledov

Tega o zmagovalcu Evrovizije še ne veste

Evrovizija 2019 Epa
Na tiskovni konferenci pred finalom je priznal, da je biseksualec.

Kdo je zmagovalec 64. Pesmi Evrovizije, 25-letni Nizozemec Duncan Laurence, ki je Evropo prepričal s skladbo Arcade? Preden so ga Nizozemci izbrali za svojega predstavnika na Evroviziji, ni bil velika zvezda niti na domačih tleh. "To, da nisem znan, je dobra stvar, saj bo moje sodelovanje lep dokaz za to, da nič ni nemogoče," je povedal pred Evrovizijo. Laurance se je rodil na Nizozemskem, njegovo pravo ime pa je Duncan de Moor. Leta 2017 je diplomiral na rock akademiji v Tilburgu, sodeloval pa je tudi v peti sezoni nizozemskega pevskega šova The Voice, kjer se mu je uspelo uvrstiti do polfinala. 

"Sem več kot le izvajalec, sem oseba, sem živo bitje, sem biseksualec, glasbenik, ki se zavzema za nekatere stvari. Ponosen sem, da imam priložnost pokazati kdo sem," je povedal pred finalnim nastopom. 

"Najbolj pomembno je, da ostanete zvesti sebi in nase ne gledate kot na zmagovalca, temveč kot na človeka. Poskrbite za tiste, ki jih imate radi, ne glede na to, kakšna je vaša spolna usmerjenost. Bodite zvesti tistemu, kar ljubite in kar vas osrečuje in delujte najboljše kot lahko, vendar ne da bi pri tem obsojali druge. To je moje sporočilo. In sanjajte, sanjajte velike sanje," je položil na srce svojim oboževalcem in povedal, o čem govori zmagovalna pesem Arcade: "Navdihnila me je zgodba o ljubljeni osebi, ki je umrla zelo mlada. Arcade je zgodba o iskanju ljubezni vašega življenja. O upanju, da boste ujeli nekaj nedosegljivega."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice