Magazin > Film & Glasba & TV
13499 ogledov

Telekom rešuje incident na Planet TV

Planet TV Anže Petkovšek
Kako bodo ukrepali?

Po incidentu na Planet TV, ko je generalni direktor Planet TV, Vladan Andjelković, udaril scenarista Dareta Hriberška, je naša druga največja televizija razložila, da zadeve ne komentira, ker gre za osebni spor. "V družbah Antenna TV SL in TSmedia imamo ničelno toleranco do kakršnekoli oblike nasilja, zato nas je dogodek pretresel. To ni kultura, za katero si prizadevamo, in za tovrstno dejanje ni prav nikakršnega opravičila. Skladno s tem smo takoj sprožili ustrezne interne postopke," so še dodali, kakšne postopke so uvedli, pa niso razkrili.

Kaj je bil razlog za spor, lahko preberete TUKAJ.

O tej temi in govoricah, da člani srbske produkcijske hiše in menda tudi Andjelković nimajo urejeni delavnih dovoljenj, smo povprašali tudi Telekom, ki je večinski lastnik Planet TV (drugi lastnik je grška Antenna Group). "Navedena situacija je interna zadeva, ki jo rešujemo znotraj skupine,“ se je glasil njihov skopi odgovor.

finalisti The Biggest Loser Planet TV Magazin Planet TV sodelovanje prekinil s Špelo Grošelj in Miho Brajnikom

Inšpektorat RS za delo (IRSD) bo namigovanja o domnevnih nepravilnostih preveril. Pri delodajalcu Antenna TV SL, d. o. o. o. so od leta 2015 opravili že več nadzorov. "IRSD je pri delodajalcu Antenna TV SL, d. o. o. od leta 2015 opravil nekaj nadzorov (med drugim v okviru usmerjene akcije nadzora v medijih glede ugotavljanja elementov delovnega razmerja) in na podlagi ugotovitev delodajalcu izdalo odločbo o prekršku z izrekom opomina zaradi kršitve drugega odstavka 166. člena Zakona o urejanju trga dela (ker je v svoj delovni proces sprejel napotenega delavca - novinarja - od delodajalca, ki ni imel dovoljenja za opravljanje dejavnosti zagotavljanja dela delavcev uporabniku - torej, zaradi tako imenovanega nezakonitega posredovanja delavca) in upravno odločbo, s katero je delodajalcu odredil spoštovanje zakonodaje glede vodenja evidenc s področja dela in socialne varnosti,“ so povedali pri Inšpektorat RS za delo.

špela grošelj Magazin Bo on namesto Špele Grošelj vodil novo sezono šova The Biggest Loser?

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.