Magazin > Film & Glasba & TV
34 ogledov

Upajo na izstrelitev novih zvezd

Misija Evrovizija Saša Despot
Žiranti Misije Evrovizije so z nami spregovorili o svojih koristih od šova, ki bo zmagovalca popeljal na Evrovizijo.

V studiu 14 Radia Slovenija se je včeraj predstavila žirija, ki bo z gledalci TV šova Misija Evrovizija izbirala našega zastopnika na letošnjem izboru za pesem evrovizije v Azerbajdžanu.

Konkurenca dobri glasbi

Učiteljica solopetja Darja Švajger, ki je Slovenijo na Pesmi Evrovizije zastopala dvakrat, pravi, da o osebnih koristih sodelovanja v šovu ni razmišljala: "Po eni strani je seveda lepo, da te ljudje vidijo, da se lahko predstaviš tudi drugače, po drugi strani bo pa lahko tudi kdorkoli rekel karkoli o nas in bomo morali vse to poslušati ali ne; mnenja bodo seveda različna." Za pevko skupine Tabu Tino Marinšek bo sodelovanje v žiriji "izziv in lepa izkušnja", pevec skupine Tangels, avtor in glasbeni producent Raay pa računa, da bo s preostalimi žiranti na slovensko glasbeno sceno izstrelil nekaj konkretnih glasbenih imen, ki bodo "delala še več konkurence v smeri dobre glasbe".

Jonas Žnidaršič priznava, da si od sodelovanja v šovu ne obeta nobenih koristi, medtem ko pevka Maja Keuc, 
ki bo v šovu nastopala kot "zavetnica tekmovalcev", pravi: "Pričakujem več špilov in promocijo plošče. Te stvari bi bile zame koristne, toda v prvi vrsti to delam zato, ker v tem uživam."

Prihaja tudi Videozid

Poleg Misije Evrovizije bo nacionalka 20. septembra na 2. programu izstrelila glasbeno oddajo Videozid, ob tem pa ukinila slabo sprejeto Glasborolo. Oddaja bo od torka do petka ponudila lestvico domačih videospotov, izmenično v parih pa jo bodo vodili Urška Majdič, Maruša Ojsteršek, Ana Pirih, Izak Košir, Saša Stare in Marcel Lejko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.