Magazin > Film & Glasba & TV
30 ogledov

Zvezdniške zahteve glasbenikov na Exitu

Jamiroquai Reuters
Nekateri glasbeniki, ki bodo letos nastopili na festivalu Exit, v Novi Sad prihajajo z dolgim seznamom zvezdniških zahtev. Najbolj izstopata skupini Jamiroquai in Arcade Fire, ki sta organizatorjem predali kar nekaj strani dolg seznam.

Jamiroquai bo na festival Exit prišel z ekipo 26 ljudi. Zase je zahteval nastanitev v razkošnem apartmaju, za ostale člane ekipe pa 25 enoposteljnih sob v hotelu s petimi zvezdicami. Frontman Jay Kay ima očitno slabe izkušnje z nastopanjem v športnih dvoranah, saj je na seznamu zahtev jasno navedeno, da je treba iz zaodrja zaradi primerne osvetlitve odstraniti vse neonske luči, organizator pa mora poskrbeti, da v prostoru ni neprijetnih vonjav.

Glasbenik je bil malo manj zahtven vsaj pri seznamu pijač. Za skupino so predvideli nekaj steklenic najkakovostnejšega francoskega vina, šampanjec in francosko pivo. Za malico so si med drugim zaželeli tudi vrhunski kaviar Beluga, kozarec organskega medu in poseben kitajski čaj za energijo.

Arcade Fire (Foto: Exit Slovenija) | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Arcade Fire še hujši
Zahteve skupine Arcade Fire za nastop na festivalu Exit so še malce bolj prefinjene kot pri Jamiroquaiu. Kot kaže, so vse mednarodne nagrade, ki jih je bend prejel od lanskega avgusta, vplivale na dolžino seznama želja. Skupina za nastop na Petrovaradinski trdnjavi zahteva posebno maserko in posebno sobo za izvajanje masaže. Skupina Arcade Fire velja za eno najbolj ekološko ozaveščenih, zato so za pribor, kozarce in krožnike v zaodrju zahtevali izključno biorazgradljive materiale, plastika in stiropor sta strogo prepovedana.

Še malce bolj natančni so pri zahtevah za večerjo. Pričakujejo namreč posodo iz porcelana in srebrn pribor. Za skupino je izjemnega pomena, da jim čaj servirajo iz čajnika iz nerjavečega jekla, če pa bi si pred nastopom zaželeli še kaj prigrizniti, jim obroke kar v zaodrju pripravi njihov zasebni kuhar.

Poleg navedenega je skupina Arcade Fire za nastop na Exitu zahtevala nič manj kot 84 brisač, posebej pa so izpostavili, da pred, med in po koncertu ni dovoljeno kajenje v radiju nekaj sto metrov od članov skupine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.