Magazin
16 ogledov

Kako ga pustiti med prazniki

ženska par
1/12
Shutterstock
Čeprav smo že čisto zakorakali v praznični december, ta čas za marsikoga ni najbolj vesel. S tem imamo v mislih tiste, ki že nekaj časa niste srečne v razmerju, a si ga med prazniki ne upate končati. Za vse vas imamo novico: nikoli ni primeren čas za konec, zato nikar ne odlašajte.

Kakšen je vaš načrt med letošnjimi prazniki? Boste s svojim dragim obiskali vse vajine družinske člane in prijatelje, ter se ves čas pretvarjali, da je vse popolno? Bosta skupaj preživela lep božič in zabavno silvestrovo, v začetku januarja pa boste vse skupaj končali? No, to ni najboljši načrt, saj takrat ne boste zmedli samo partnerja, temveč tudi vse ostale ljudi, ki so z vama preživljali praznike. Si res želite ves začetek leta poslušati vprašanja kot so: Kaj se je zgodilo? Za božič sta bila videti še srečna ... Zakaj sta kar naenkrat nehala? Na silvestrovo sta bila tako zaljubljena ... Če boste razmerje končali pred prazniki, se ne boste izognili samo tem nadležnim vprašanjem, temveč tudi nakupovanju darila, česar zagotovo ne boste počele z veseljem.

Iskrenost, iskrenost in še enkrat iskrenost

Dejstvo je, da nikoli ni primeren čas, da nekomu zlomite srce. Zato je najbolje, da ste iskreni in to storite takrat, ko čutite, da tako res ne gre več naprej. Pa naj bo to pred božičnimi prazniki, ali pred počitnicami, ki sta jih tako dolgo načrtovala. Edini nasvet, ki vam ga polagamo na srce je, bodite pošteni in odkriti do obeh. Če boste razmerje končali pred prazniki, boste nekdanjemu partnerju dali možnost, da konec zveze začne prebolevati v družbi svoje družine in prijateljev, kar bo stvari malce olajšalo. V novo leto tako lahko zakoraka poln zagona, saj je za njim že prva faza prebolevanja.

Če pa boste s koncem odlašale do januarja, se bo novo leto za oba začelo klavrno, druženja s prijatelji in družino bo bistveno manj, za nameček pa januar velja za enega najbolj depresivnih mesecev v letu. Skorajda ni dobrega razloga, da bi odlašale.

Kako je na drugi strani?

Če pa ste vi tista, ki je dobila nogo ravno pred najbolj veselim obdobjem v letu, imamo za vas nekaj nasvetov, kako v prazničnih dneh vsaj malo pozabiti na bolečino.

Obkrožite se z družino in prijatelji. Poskrbite za to, da ne boste predolgo same. Če vam diši božični punč, kuhano vino ali jajčni liker, si ga privoščite v družbi prijateljev, s katerimi se boste nasmejali in pozabili na bivšega. Mamo prosite naj vam speče najljubši kolač in svet bo vsaj za odtenek lepši.

Ne opustite družinskih tradicij. Če si vsako leto v družinskem krogu ogledate Sam doma, tega nikar ne izpustite! Pridružite se sorodnikom, pa čeprav vam parajo živce, saj se boste v njihovi družbi ne glede na vse počutili udobno in domače. Čeprav je vaše ljubezensko življenje trenutno povsem brezupno, je lepo vedeti, da bodo vaši najbližji vedno tam. In z njimi tudi tradicije.

Pomislite na stvari, za katere ste hvaležni. Naredite seznam vsega, kar vam v življenju prinaša veselje in pozabite na tiste, ki vam ga jemljejo. Dobro se poglobite vase in ugotovili boste, da je v življenju še ogromno drugi stvari, ki vam lahko polepšajo vsakdan.

Razvajajte se. Brez slabe vesti denar zapravite za dobro masažo, manikuro in pedikuro, ali pa za odlično pričesko. Če si boste privoščile vse našteto, je dobro počutje zagotovljeno.

Žurajte z užitkom. To je popolni čas v letu, ko se lahko več dni zapored brezskrbno zabavate in vas pri tem ne bo nihče gledal postrani. Iz omare potegnite najbolj nore praznične obleke, naredite si bleščeč makeup in naj se zabava začne! Le še nasvet: izmikajte se parom.

Izogibajte se bivšemu. Preskočite vse zabave, na katerih se bo skoraj zagotovo pojavil tudi on, predvsem pa se izogibajte njegovemu Facebook profilu. Izogibajte se tudi njegovi telefonski številki, zato bi bilo najbolje, da jo za nekaj časa izbrišete iz svojega telefona. Zadnja stvar, ki jo želite je, da bi ga pijane klicale sredi noči. Za to bo čas po novem letu, ko boste trezne in že čez prvo fazo prebolevanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.