Magazin
33 ogledov

Kakšen naiven tepec sem!

Kako sem bil lahko tak tepec? Žurnal24 main
Ste že kdaj doživele, da je moški vašo frazo razumel popolnoma drugače, kot ste z njo hotele povedati same? Verjetno ja. In zato je izpadel bebec. V svojih očeh.

Na primer. Ko se približuje konec zmenka in se vam nekako ne ljubi več viseti v lokalih, na klopcah ali v kinodvoranah – z drugo besedo – dovolj vam je njegove družbe, prijazno rečete: ''Joj, pozno je že …'' A ti šment, on noče ali pa res ne razume, da to pomeni: ''Zmenka je KONEC.''  V prevodu moškega pomeni to nekaj podobnega kot: ''Preskočimo nepotrebno vmesno 'sranje', čas je za akcijo.''

Da moški ne razumejo ženskih fraz oziroma podtona besed, je pokazala celo neka raziskava. In veste, kaj je osnova težava, ki privede do neprijetnega dvojnega pomena ženskih besed (to je ugotovila ta raziskava)? Ženske smo preveč obzirne! Namesto, da bi moškemu naravnost povedale, kaj si mislimo, torej: ''Fante, tvoja družba me na smrt dolgočasi, hočem domov na čokoladni sladoled', poskušamo raje svoje misli zapakirati v paketek s pentljo in pri tem mislimo, da bo tisto bitje z Marsa to že pravilno dojelo.

Naša napaka! Ženske od moških enostavno preveč pričakujemo. Moške pa je evolucija ''sprogramirala'' tako (vsaj večino njih), da poskušajo svojo srečo do konca in so pri tem povrhu vsega še prepričani, da se jim tako ali tako ne moremo (zares) upreti.
No, njihovo napačno interpretacijo naših besed lahko razložimo tudi drugače. Na primer takole: moški si na podlagi ženskih besed misli: ''Kaj bi si jaz mislil, če bi rekel to, kar je rekla ona?''  Seveda je pomen obrnjen.

V omenjeni raziskavi so moške prosili, naj povedo, kako razumejo neko frazo, ki jo izreče ženska, in kaj bi z isto frazo mislili sami. Rezultati so bili identični. Tako je na primer 74 odstotkov moških menilo, da ženske z besedami: ''kako dober prijatelj si''  mislijo "čas je za resnejšo zvezo''. Vsaj tako bi omenjeno frazo uporabili sami. No, raziskava pa je pokazala, da se ženske v resnici s to frazo poskušajo umakniti iz razmerja s tem moškim.

 

Preberite še:

Česa naj moški raje ne izreče?

Ženska si to misli, a ne pove

Kaj ženska pričakuje od moškega?

Kaj se iz tega lahko naučimo? Ženske, povejte moškemu točno to, kar si mislite, pa čeprav ga boste s tem v tistem trenutku nekoliko prizadele. Še vedno bolje to, kot da čez nekaj dni ali tednov sam spozna, kakšen naiven tepec pravzaprav je.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.