Magazin > Lepota & telo
65 ogledov

Droga, ki pomaga v boju proti gripi

metamfetamin droga Shutterstock
Znanstveniki so z novo raziskavo ugotovili, da omamna substanca metamfetamin pomaga pri prebolevanju gripe.

Tajvanski časnik Medical Daily poroča, da so tamkajšnji znanstveniki ugotovili, da ima droga metamfetamin lastnosti, ki lahko zdravijo gripo. Do rezultatov so prišli tako, da so na človeških pljučnih epitelnih celicah uporabili različne količine metamfetamina, nato pa so jih izpostavili gripi. Odkrili so, da so imele epitelne celice, ki so prejele največ metamfetamina, znatno nižjo koncentracijo virusa gripe. "Končno smo dobili prvi dokaz, da metamfetamin znižuje in ne zvišuje dovzetnost za okužbo z gripo," so povedali znanstveniki, ki so sodelovali pri raziskavi. Dodali so, da bodo s s temi rezultati poskušali natančno ugotoviti,  katere lastnosti metamfetamina pomagajo prebolevati gripo.

Sicer pa je meta, kot ji rečejo zasvojenci, lahko zelo škodljiva, saj vpliva na um in telo. Lahko se vbrizgava, vdihuje ali kadi, v vseh primerih pa je zloraba te omamne substance zelo nevarna in tvegana.

Komentarjev 1
  • lunnatic 21:19 16.november 2012.

    Lep pozdrav, javljam se iz sSlovenije, kjer nujno potrebujemo tvojo pomoc! http://skrci.me/fyGGy sSlovenija je le ena izmed mnogih držav v igri , kjer se države bojujejo med seboj za razlicna ozemlja. Trenutno sSlovenija obsega vse njene osnovne regije, hkrati pa ...prikaži večpa okupiram 2 nemški regiji ter celotno Švico. V kratkem nam potece Non-Agressive pakt z Italjani ter Madžari in temu verjetno sledi vojna. Slovenci sicer imamo tesna zavezništva z Grki in Izraelci, ker ne želimo izgubiti neodvisnosti in pasti pod tujo kontrolo potrebujemo tvojo pomoc!Še malo o sami igri: vsaj uporabnik zacne kot normalen perbivalec sSlovenije in vojak, vendar pa lahko z nekaj potrpljenja napredujete ter postanete predsednik, kongresnik, pisec casopisov, vodja vojaških enot ali pa preprosto ostanete zvest vojak. Igra ne vzame veliko casa, približno 10 minut na dan, a je hkrati zelo zanimiva, predvsem zaradi tekmovalnosti in povezanosti Slovencev med seboj.Igra trenutno šteje nekaj vec ko