Magazin > Lepota & telo
19 ogledov

Glave manekenk lepili na lutke

manekenka H&M
Švedska blagovna znamka H&M je priznala, da so za predstavljanje svojih oblačil namesto pravih teles manekenk uporabljali računalniško obdelana telesa.

Z ozkimi pasovi, popolnimi zadnjicami in neskončno dolgimi nogami so telesa manekenk običajno videti preveč popolna, da bi bila resnična. V primeru H&M to očitno drži. Švedska veriga je namreč namesto pravih teles manekenk uporabljala računalniško obdelana telesa, kar so tudi priznali. Da nekaj ni v redu, so opazili celo uporabniki spletne strani, saj so imeli vsi modeli, ki so predstavljali kolekcijo kopalk in spodnjega perila, enako držo in skoraj iste mere. Spreminjali so le barvo kože, da se je ujemala z obrazom modela. Tiskovni predstavnik je pred kratkim to tudi potrdil: "To niso prava telesa manekenk. So popolnoma virtualna in v celoti narejena s pomočjo računalnika."

Pri H&M so še razložili, kako so se lotili te "goljufije". "Fotografirali smo obleko na lutki, te fotografije pa smo potem računalniško obdelali, uporabili pa smo glave pravih manekenk." A sami v tem ne vidijo problema, saj pravijo, da so s tem le hoteli dobro pokazati oblačila.

"Važna so oblačila, ne manekenke"

S tem so seveda že poželi ogromno kritik in zgražanj, vseeno pa se je našla spletna stran, ki njihovo početje povsem razume. Spletna revija Smartplanet.com namreč meni, da so računalniško obdelana telesa lahko dobra stvar, saj zmanjšujejo stroške. "Rezultat je sicer čuden videz 'manekenke', a sporočilo je jasno: kupujte naša oblačila in ne naših modelov," so zapisali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.