Magazin > Lepota & telo
37 ogledov

Imejte mišice kot fantje iz Vročega Mika

Vroči Mike
1/2
Kolosej
Pa smo jih spet dobili. Mišičaste postavneže, za katerimi ženske vseh starosti vzdihujejo tudi v naših filmskih dvoranah. Da bi se poželjivo vzdihovanje nadaljevalo tudi doma, je hollywoodski osebni trener moškim podelil nekaj nasvetov.

Bi imeli takšne trebušne mišice, kot jih imajo Matthew McConaughey, Matt Bomer, Joe Manganiello, Alex Pettyfer in Channing Tatum, vsi igralci v filmu Vroči Mike? Čeprav je pot do popolno izklesanih teles dolga, hollywoodski osebni trener in nutricionist Jim White moškim svetuje, kako do sanjske postave.

Prvi ključ je v prehrani

"Telo svojih sanj lahko izoblikuje vsak," pravi White in dodaja, da je za uresničitev sanj najpomembnejša disciplina. Če želite izgubiti nekaj odvečnih kilogramov, dobiti raven trebuh in izoblikovati mišice, morate pod kontrolo vzeti količino zaužitih beljakovin v razmerju s pravilno razporejenimi in izbranimi ogljikovimi hidrati.

Kaj jesti in česa ne?

Jejte sladki krompir, rjavi riž, ovsene kosmiče, kvinojo in fižol, izogibajte pa se navadnemu krompirju, testeninam iz bele moke, rižu in slanim prigrizkom. Pri beljakovinah pazite, da jeste dobre, in ne takšne, polne maščob. White pravi, da so dobra izbira pusto perutninsko meso brez kože, bela riba, losos, jajca, jogurt in skuta.

Največ pojejte zjutraj

Pravilo, pet manjših obrokov na dan, podpira tudi hollywoodski strokovnjak. Za malico si privoščite pest mandljev ali proteinski napitek. "Najobilnejši obrok naj bo zajtrk. Z njim boste pospešili metabolizem in zmanjšali verjetnost prenajedanja, dobili pa boste tudi zadosti energije za vadbo," razlaga osebni trener in nutricionist.

Začnite že pred zajtrkom

Reggie Chambers, osebni trener zvezdnikov, ki med drugim skrbi tudi za brezhibno postavo Matta Damona, pravi, da bi vsak moški dan moral začeti s 30-minutnim intenzivnim treningom. In to še pred zajtrkom. "Z jutranjo telovadbo na tešče telo porabi vse nepotrebne zaloge," pravi Chambers in dodaja, da je dan najbolje začeti s tekom, boksom ali preskakovanjem ovir, čez dan pa je potreben seveda še en temeljit trening, izmenično za roke, ramena, trebuh, hrbet in noge.

Bodite vztrajni

A sanje o hitri poti do zavidljivih trebušnih mišic so zmotne, se strinjata oba osebna trenerja. "Zvezdniki lahko s pomočjo osebnih trenerjev in vsakodnevno res intenzivno vadbo takšno telo pridobijo v le treh tednih, navadni smrtniki, ki nimajo kondicije in ki imajo za povrh še nekaj kilogramov preveč, pa za enak rezultat ob vadbi trikrat na teden potrebujejo okoli šest mesecev. Če telovadite vsak dan, pa lahko ta čas prepolovite," razlaga Chambers in dodaja, da morajo biti moški pri doseganju ciljev realistični in da pri tem ne smejo pozabiti, da so bila izklesana telesa igralcev v filmu Vroči Mike rezultat vadbe z osebnim trenerjem vsaj šest ur na dan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.