Magazin > Lepota & telo
624 ogledov

Kako ob koncu poletja poskrbeti za kožo

obraz Profimedias
Ten je izginil, sončenje, klor, veter in vročina, pa so na vaši koži pustili sledi.

Če je vaša koža siva in nepravilnosti poudarjene, je to znak, da potrebuje več vlage. UV sevanje vpliva na kalogenska vlakna, zato se podporno tkivo naše kože zmanjša. V poletnih mesecih pa se lahko pojavijo tudi majhne rjave pigmentne lise, ki jih povzroča UV sevanje. Čeprav je za kožo potrebno skrbeti skozi celo leto, je še posebno pomembno, da po poletnih počitnicah svojemu obrazu posvetimo malce več pozornosti. Gre za letni čas, ko je profesionalna neka še posebno zaželjena. 

Piling za ponovni sijaj
Prvi korak je, da kožo osvobodite odmrlih celic. Za to je najboljši profesionalni pilingi s sadnimi kislinami. Te pilingi so bolj učinkoviti od domačih pilingov, saj spodbudijo pretok krvi in s tem regeneracijo kože. Ker je koža po tem bolj dovzetna, lahko sestavine hitreje prodrejo vanjo. Izredno pomembno je, da kožo ustrezno navlažimo, najbolj učinkoviti so hialuronska kislina, aloe vera, alantoin in alginat. Še posebno učinkoviti so visoko koncentrirani serumi in ampule. 

Vlaga, vlaga, vlaga
Tudi, če se tega ne zavedate takoj, naša koža v toplih in sončnih mesecih izgubi veliko več vlage. Kljub temu, se izogibajte načelu več je več, vsaj kar se tiče mastnih in bogatih izdelkov, ki večinoma delujejo samo na površini in ne prodrejo v globje plasti kože. Kljub vtisu, da je vaša koža navlažena, boste s prvo prho izprali sestavine s kože. Namesto mastnih krem, raje posezite po izdelkih, ki naše vežejo vlago in nahranijo kožo. Za še boljše rezultata, pa enkrat na teden uporabite vlažilno masko. 

Zmanjšajte hiperpigmentacijo
Za preprečevanje pigmentnih madežev, so uspešne kreme z razsoljevalnimi sestavinami. Med njimi so vitamin C, salicilna kislina, izvlečki iz oljčnih listov in cink. Zelo pomembno pa je, da se sončni svetlobi ne izpostavljate vsaj tri mesece. To je edini način, da si koža popolnoma opomore in razgradi presežek melanina, ki povzroča hiperpigmentacijo. 
 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice