Magazin > Lepota & telo
63 ogledov

Koži jeseni dodajte vlago

krema, ogledalo, lepota Shutterstock
Kreme. Izbirajte jih najprej glede na tip kože, šele nato upoštevajte letni čas.

Nega. "Če nam izbrana krema ustreza vse letne čase, nima smisla, da za jesen kupujemo drugo," pravi kozmetičarka Martina Borščak. "Le pod kremo lahko nanesemo kak vlažilni serum, ki bo koži dodal vlago," svetuje.

Emulzija za problematične

Osnova za izbiro kreme pa je seveda tip kože. Če imate problematično, izberite izdelek, ki ne maši por (emulzijo). Za zelo suho kožo pride v poštev krema, ki je bolj mastna in hranilna. "Če je vaša koža mešanega tipa, pa izberite lahke, vlažilne kreme, ki izenačujejo suhe in mastne predele kože," priporoča Borščakova. Za izbiro kreme si vzemite čas.

 

Nočna po 25. letu

"Do 25. leta zadostuje univerzalna krema, pozneje pa je dobro imeti dnevno kremo, ki je lažja in ima zaščitni faktor, ter nočno, ki vsebuje učinkovine za določen namen (proti staranju, za dodatno vlago, vitaminska ali hialuronska krema in podobno)," dodaja kozmetičarka.

Komentarjev 3
  • Filipka 14:55 01.september 2011.

    Ker sem že v srednjih letih Realist moja koža potrebuje res dobro nego, da je še bolj sijoča. Zato uporabljam kar kremo Green Line Multiactive. To je dnevna krema ki je obogatena z izvlečkom granatnega jabolka, ki kožo globinsko obnavlja, ...prikaži več gladi gubice in jo učvrščuje. Dodano karitejevo maslo jo neguje in ji vrača žametno mehkobo. Izvleček aloe vere kožo intenzivno vlaži in ščiti. Jaz se zares počutim kot mladostnica :)

  • Realist 14:37 01.september 2011.

    Kakšen tip kože imaš? Ali je to krema tudi za moške, namreč iščem kremo za mastno kožo. Mora biti pa naravna kozmetika.

  • Filipka 09:12 01.september 2011.

    Jaz za svojo kožo uporabljam kar kolekcijo od Green Line in sem nad njo navdušena, moja koža lepo diha in je vlažna, tako da se vsakič znova počutim zelo dobro in tudi rezultati na koži so izvrstni.