Magazin > Lepota & telo
18 ogledov

Moške skrivnosti iz kopalnice

lepotec kopalnica Shutterstock
Vse več moških svojo lepoto ohranja s pomočjo kozmetičnih pripomočkov svoje partnerice.

V Veliki Britaniji so se pred kratkim poglobili v moško lepotičenje in s pomočjo raziskave odkrili, da kar 34 odstotkov moških uporablja kozmetiko svoje partnerice, šest odstotkov pa priznava, da jo uporabljajo redno, tako kot njihove boljše polovice. Poleg tega moški dandanes v kopalnici preživijo veliko več časa kot nekoč, četrtina izprašanih celo toliko kot partnerice ali dlje.

Eden najpomembnejših lepotnih ritualov pri moških je odstranjevanje dlak, pri čemer je 30 odstotkov priznalo, da to počnejo z britvico ali s pomočjo voska, 20 odstotkov pa jih je razkrilo, da si redno pulijo obrvi. Ob vsem lepotičenju pa se vseeno trudijo izogniti metroseksualnemu videzu in ne želijo uporabljati ličil partnerice. Samo 11 odstotkov jih je priznalo, da lepotne napake prekrivajo s korektorjem, deset odstotkov pa je razkrilo, da uporabljajo samoporjavitveno kremo.

Za vse večje moško lepotičenje naj bi bili krivi predvsem zvezdniki. David Beckham je denimo že pred časom priznal, da se veliko posveča sebi ter da uporablja samoporjavitveno kremo in kremo proti staranju. Po njegovih stopinjah gredo tudi Matthew McConaughey, Josh Hartnett in Justin Timberlake.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.