Magazin > Lepota & telo
68 ogledov

Namesto tablete na masažo

masaža Shutterstock
V hitrem tempu življenja, v katerem nas stalno obkroža tehnologija, je masaža postala pomembnejša kot kdaj prej. Športna maserka pravi, da bi se morali rokam maserke prepustiti enkrat na teden.

Nekateri ljudje še nikoli niso bili masaži, drugi pa se ji prepustijo le ob posebnih priložnostih, saj zanjo nikakor ne najdejo časa. A masaža zdaj ni več luksuz, temveč potreba, ki bi jo moral vsak redno zadovoljevati. "Včasih smo hodili na masažo, če nas je kaj bolelo, v tem hitrem tempu življenja pa je masaža potrebna tako kot šport in hrana. Človek si mora vzeti čas zase, kajti stres je največji sovražnik našega zdravja. Bolezni, kot so rak in kardiovaskularne bolezni, je vse več, tenzijski glavoboli so eden od  najpogostejših vzrokov, da vzamemo tablete proti bolečinam, namesto da bi odšli na sprehod in masažo," pravi Alida Platiše, medicinska sestra in športna maserka.

Platišejeva ob tem predlaga, naj si vsak enkrat na teden vzame uro zase in se prepusti strokovnjaku, ki ga bo spodbudil k temu, da izklopi mobilnik in naredi nekaj za svoje zdravje. "S tem se bomo izognili vsem nepotrebnim tabletam – analgetikom, ki bolečino samo ubijejo, ne zdravijo pa njenega vzroka," razlaga maserka.

Tudi za boljše duševno stanje

Pri tem je najboljša rešitev protistresna masaža, ki pripomore k sprostitvi celotnega telesa, dodaja sogovornica. "Izboljša prekrvavitev in presnovo, sprošča mišice, pomaga pri detoksikaciji in zmanjša napetost."

Masaža je ena od najstarejših metod zdravljenja, ki se uporablja že pet tisoč let. Njen glavni namen je izboljšati splošno duševno in telesno stanje. Pomembna je ne le pri zdravljenju akutne in kronične bolečine v mišicah in sklepih, temveč tudi pri razstrupljanju telesa, izločanju škodljivih snovi iz telesa ter lajšanju znakov kronične utrujenosti, stresa, depresije in anksioznih motenj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.