Magazin > Lepota & telo
48 ogledov

Nekatere bolezni pozdravi takoj

joga Žurnal24 main
Učinki se pokažejo že po prvi vadbi. Z jogo odpravite tako bolečine kot napetost.

Priporočam, da se z jogo začnete ukvarjati pod vodstvom usposobljenega učitelja in nadaljujete oziroma vzporedno vadite tudi doma. Čeprav lahko posamezni položaj v določenem primeru prinese specifične učinke, priporočamo, da se vadbe lotite celovito, saj bodo učinki na telo in um le tako optimalni,” pravi Robert Križaj, vodja centrov City joga.

Redno in pravilno

Učinki joge so odvisni od rednosti, dolžine in kakovosti vadbe. Več ko je prej naštetega, prej so vidni učinki. Vsakodnevna pravilna vadba ima najhitrejše učinke. A tudi vadba v skupini ali individualno enkrat na teden ima veliko več učinkov kot nič vadbe,” je prepričan Križaj.

Proti bolečinam v križu

Bolečine v križu ali drugje v hrbtenici so najpogosteje vzrok za vadbo joge. “Ob pravilni in redni vadbi je že nekaj tednov dovolj, da večina teh bolečin izgine. Seveda pa je vse odvisno od tipa in vzroka bolečine ter od posameznika,” pravi Križaj. Pogosto se za jogo odločimo tudi zato, da bi se sprostili in pomirili. To je, kot pravijo strokovnjaki joge, možno že na prvem srečanju, nadaljnje vadbe pa to še poglobijo.

Vadba po knjigi

Joga je s svojo filozofijo obširna snov za teorije, ki jih mojstri objavljajo v najrazličnejših knjigah. A za vadbo je “potrebno le toliko teorije, kot jo lahko zaradi prakse razumemo”, še pravi sogovornik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.