Magazin > Lepota & telo
146 ogledov

Pred skokom v kopalke uredite svoj bikini

bikini plaža noge Shutterstock
Depilacija bikinija. Pomlad je idealen čas, da končno zberete pogum za brazilsko depilacijo. Če ga še vedno nimate, so tu še druge metode.

Prišel je čas rednejšega odstranjevanja dlak, kot smo ga bili vajeni v zimskih mesecih. Največ preglavic povzroča urejanje predela bikinija, kjer je koža občutljivejša, dlačice pa močnejše in gostejše.

Z britvico vsak dan

Najhitrejša in najcenejša rešitev je seveda britvica, a z njo postane opravilo odstranjevanja dlak vsakodnevno. Vse več žensk se zato odloča za odstranjevanje z voskom, ki je hitro, dolgotrajno, a za nekatere boleče. Ni drago, a je treba nekaj tednov čakati, da dlačice dosežejo dolžino od dva do pet milimetrov. Kože po depilaciji z voskom ni priporočljivo izpostavljati soncu prvih 24 ur.

Zelo priljubljen pripomoček pri odstranjevanju dlačic je tudi epilator, ki omogoča nežno in učinkovito odstranjevanje prav pri koreninah. Koža ostane svilnato gladka tudi do štiri tedne, a je tako kot vosek tudi ta postopek za nekatere neprijeten. Cene epilatorjev se gibljejo od 35 evrov.

Dražje, a učinkovitejše

Zadnje čase pa ženske vedno bolj prisegajo na lasersko odstranjevanje, ki velja za najdražjo metodo, vendar dlake odstrani popolnoma, trajno in neboleče. "Odstranjevanje dlak z našim laserjem je popolnoma varno in neškodljivo, prav tako se lahko po obisku laserja brezskrbno nastavljamo sončnim žarkom," je pojasnila Veronika Rupnik iz centra za zdravo življenje Healthness. Za popolno odstranitev dlačic na predelu bikinija je potrebnih približno 15 mesecev, ob rednih, enkratmesečnih tretmajih. Cena je odvisna od tega, v kolikšni meri se odločimo odstraniti dlačice. "Ločimo mali bikini za 790 evrov, srednji bikini za 840 evrov, bikini v celoti za ženske za 1.290 evrov ter bikini v celoti za moške za 1.490 evrov," je še razložila Rupnikova in dodala, da ponujajo tudi garancijo "zanesljivega učinka z dodatno garancijo zagotavljanja rezultata za vedno". Tretmaji se lahko plačujejo tudi po vsakem obisku.

Neboleče z ultrazvokom

Kozmetična znanost je naredila še korak naprej, saj je neželene dlačice mogoče odstraniti tudi tam, kjer drugi postopki ne učinkujejo. Metoda namreč deluje pri vseh barvah dlak in tonih kože. Ker kože ne poškoduje, jo lahko uporabljate tudi poleti oziroma pred izpostavljanjem soncu in vročini. Priporočljiv je različen časovni interval med posegi za vsak predel telesa, odvisno od ciklusa rasti dlak. Najboljša dolžina dlak pri ultrazvočnem odstranjevanju je od dva do štiri milimetre. Ker gre predvsem za odstranjevanje dlačic na težje dostopnih predelih (ušesa, nos, obraz ...) je za bikini potreben predhoden dogovor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.