Magazin > Lepota & telo
28 ogledov

Premagajte depresijo

Depresija je vse pogostejša, zato strokovnjaki ves čas iščejo nove načine zdravl Žurnal24 main
Zimsko depresijo preženite s savno, citrusi, polurnim tekom ali kratkim klepetom.

Za izboljšanje razpoloženja ni potrebno veliko – tisti, ki vstajajo zgodaj, na primer redkeje trpijo zaradi depresije, kaže nedavna raziskava.

Solarij namesto sonca

Ko je megla stalnica turobnih dni ter sonca ni in ni, si morate vitamin D poiskati drugje. “Prižgite si več luči, pojdite v savno ali solarij. V kad si nalijte penečo kopel in prižgite svečke. Vzemite si čas zase in se razvajajte,” svetuje specializantka psihoterapije Pika Bensa.

Citrusi kot vonj sreče

Vonj na počutje vpliva močneje, kot si mislimo. Poskusite z vonji citrusov, zlasti mandarine. Kapljico eteričnega olja nanesite na vzglavnik ali z njim osvežite delovni prostor.  Za hitro izboljšanje počutja in čustven naboj bodo poskrbeli spomini in glasba. Zamenjajte prizor ohranjevalnika zaslona in melodijo zvonjenja telefona.

Tek ali klepet

Vzemite si čas za sproščen klepet,” priporoča Bensa, ne pozabite pa tudi na kakšno dobro šalo. Raziskave so pokazale, da kratek klepet s prijateljem dvigne raven hormonov sreče prav tako, kot to naredi polurni tek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.