Magazin > Lepota & telo
31278 ogledov

Prva menstruacija razkriva, kako dolgo boste živeli

babica, starostnica Profimedias
Raziskava kalifornijske univerze, v katero je bilo vključenih več kot 16 tisoč žensk je pokazala, da kasneje, kot dobite prvo menstruacijo in vstopite v menopavzo, večja verjetnost je, da boste dočakali čez devetdeset let.

Obstajali naj bi trije faktorji, ki kažejo na to, da boste živeli več kot devetdeset let. Menstruacija in menopavza, ki nastopita čim kasneje ter okoli štirideset plodnih let, piše hrvaški portal Miss7. 

Direktor neimenovanega norveškega podjetja vedno ve, kdaj imajo njegove zaposlen Predlog Svet Predlog: ženskam več dopusta zaradi menstruacije

Ženske, ki prvo menstruacijo dobijo pri dvanajstih letih ali kasneje, imajo več možnosti, da bodo slavile 90. rojstni dan. Čim kasnejša prva menstruacija je povezana z manj zdravstvenimi težavami, predvsem z manjšo verjetnostjo srčnih in rakavih obolenj. Prav tako na daljšo življenjsko dobo vpliva čim poznejši nastop menopavze. Menopavzo z zdravim načinom življenja in športom lahko malce prestavimo, predvsem pa s tem, da se odpovemo kajenju. Kajenje, poleg drugih bolezni, namreč povzroča tudi prezgodnjo menopavzo. 
menstruacija Menstruacija Magazin Največja zmota o menstruaciji, v katero verjame 95 odstotkov žensk

Dolgo življenjsko dobo pa napoveduje tudi štirideset plodnih let. Ženske, ki so imele 40 plodnih let so namreč imele za kar trinajst odstotkov daljšo življenjsko dobo od tistih, ki so imele le 33 plodnih let. 

Komentarjev 4
 • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 13:20 10.avgust 2018.

  Menstruacija do menopavze kaže vitalnost telesa. Če je ženska vitalna, bo imela še dolgo menstruacijo. Če je bolana in so se zaloge vitaminov ter mineralov nevarno zmanjšale, se tudi menopavza pojavi prej oziorma se pojavi izostanek menstruacije brez razloga zanositve. ...prikaži več Obstajajo ženske, ki so že prišle v menopavzo, potem začele delat na svojem zdravju / vitalnosti in tako ponovno dobile menstruacijo.

 • leonardo 10:13 10.avgust 2018.

  Nekaj morajo pisati, da narod bere! Res je, kmečke mame so vedele stvari, ki jim danes znanstveniki še vedno niso prišli do dna.

 • Avatar strauski
  strauski 09:31 10.avgust 2018.

  stare mame in babice so rojevale pri 16 letih in to nekatere kar 12 otrok in večina njih doživijo 90 altudi več let,tako da znanstveniki ali pa zdrava kmečka pamet bi rekel da je spet zdrava kmečka pamet zmagala