Magazin > Lepota & telo
437 ogledov

Starostna razlika lahko izboljša razmerje

Odnos Shutterstock
Starostna razlika med partnerjema lahko izboljša ljubezensko razmerje, vendar samo če je ženska mlajša. Idealna starostna razlika je štiri leta in štiri mesece.

Popolna starostna razlika med partnerjema je štiri leta in štiri mesece, vendar samo če je ženska mlajša, so razkrili rezultati raziskave, ki jo je objavil Daily Mail.

Ženske naj bi bile srečnejše s starejšimi partnerji

Raziskava, ki so jo naredili pri Confused.com je med drugim pokazala, da je večina žensk srečnejša, kadar je starostna razlika med njimi in partnerji velika, ena od treh pa tako meni, da je bolje, če si v zvezi z moškim, ki je sedem let starejši.

Kljub temu da imajo ženske raje starejše partnerje, pa jih več kot tretjina obsoja ženske, ki imajo ob sebi starejšega moškega. Prepričane so namreč, da so s starejšim zato, ker ima ta denar, hkrati pa so prepričane, da njuna zveza ne bo dolgo trajala.

Drugačni pogledi na svet

Zagovorniki starostne razlike v razmerju menijo, da je ta dobra zato, ker lahko tako "vidiš  svet še iz druge perspektive", spet drugi menijo, da se "mladost mlajšega partnerja prenese na starejšega partnerja".

"Razmerja z veliko starostno razliko so postala vedno pogostejša, saj družba takšna razmerja vedno bolj sprejema," pa meni strokovnjakinja in svetovalka za razmerja Julia Cole.

En odstotek žensk verjame v razmerje z mlajšim moškim

V raziskavi, kjer je sodelovalo dva tisoč odraslih, samo en odstotek žensk verjame v idealno razmerje z mlajšim moškim. Prav tako rezultati prikazujejo, da so moški zelo neradi igračke ženskam, in sicer samo dva odstotka vprašanih moških želita imeti razmerje s starejšo žensko.

40 odstotkov žensk je odgovorilo, da se idelana starostna razlika giblje med tremi in štirimi leti, medtem ko 30 odstotkov vprašanih meni, da je najboljše za razmerje, da je razlika med njima s partnerjem šest let.

Starostne razlike slavnih parov

Idealne štiriletne starostne razlike se med slavnimi parčki tako na primer držita 40-letna Gwyneth Paltrow in njen 36-letni mož Chris Martin. Kljub temu da naj bi ta razlika pomagala izboljšati odnos le, če je ženska mlajša, pa Paltrowa in Martin dokazujeta ravno obratno. Srečno poročena sta namreč že devet let in imata dva otroka. Kraljica Elizabetha II. je poročena s pet let starejšim princem Philipom, prav tako pa je s pet let starejšim izbrancem poročena Kate Moss.

Anketirancem pa sta med slavnimi pari najbolj všeč Catherine Zeta-Jones in Michael Douglas, kjer je Jonesova kar 25 let mlajša od Douglasa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.