Magazin > Lepota & telo
7787 ogledov

Tako bo lak za nohte dlje zdržal

lak za nohte, lakiranje Shutterstock
Če se izognete tem napakam pri lakiranju nohtov, bodo vaši nohti dlje časa videti odlično.

Vsaka ženska bi si želela, da bi lak na nohtih čim dalj obdržal videz, kot ga ima takoj po nanosu. To vam bo lažje uspelo, če ne boste počeli naslednjih stvari.

1. Ne tuširajte se takoj po tem, ko si nalakirate nohte. "Zaradi tople vode in pare se lahko pojavijo mehurčki v laku ali pa se ta razmaže," pravi Danielle Candido, strokovnjakinja za gelirane nohte. "Najbolje, da s tuširanjem počakate vsaj eno uro po manikiri."

2. Ne lakirajte nohtov, tik preden greste spat. Čeprav naj bi se lak posušil hitro, traja skoraj 24 ur, da se v celoti posuši. Candido razkriva trik, kako pospešiti sušenje. "Počakajte nekaj minut, da se lak začne strjevati, nato pa roke sperite z zelo hladno vodo. Naj voda teče približno tri minute. Pri tem pa pazite, da voda ne teče neposredno na lak, da se lak zaradi moči vode ne razmaže." 

3. Ne pozabite na nadlak, saj ta pomaga pri obstojnosti manikire. Candido priporoča, da se vsak drugi dan doda dodaten sloj nadlaka. 

4. Ne pozabite na podlak, saj ta zgladi površino in omogoča boljši nanos laka. 

5. Ne nanašajte laka na debelo. Na debelo nanesen lak se dlje časa suši, poleg tega pa se rad zažre v obnohtno kožico. 

6. Ne nanašajte laka z enim potegom. Idealno lak nanesete s tremi do štirimi potegi. "Začnite na sredini, nato potegnite po desni strani in nato še po levi. Če ostane kakšen del nepokrit, potegnite še enkrat čez cel noht," svetuje. 

7. Nohti ne smejo biti naoljeni, saj se lak s takšne podlage hitreje odlušči. Olje za nego obnohtne kožice raje nanesite na lakirane nohte in ne pretiravajte z losjonom. 

8. Ne uporabljajte starega laka za nohte. Takšen lak je pregost in se ne naša lepo. Candido svetuje, da ne obdržite laka več kot leto dni. 

9. Ne pozabite na obnohtno kožico. Če boste uredili ta predel nohta, bo manikira takoj videti bolje. 

10. Ne uporabljajte acetona za odstranjevanje laka. Takšni odstranjevalci izsušijo noht in obnohtno kožico. Candido kot boljšo izbiro predlaga odstranjevalce, ki ne vsebujejo acetona. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.