Magazin > Lepota & telo
46 ogledov

Tako boste mačka lažje pregnali

alkohol Žurnal24 main
Na zabavi se hitro zgodi, da popijete preveč alkohola, posledice pretiravanja pa je naslednje jutro težko odpraviti.

Novoletno pretiravanje z alkoholnimi pijačami se naslednje jutro prelevi v močan glavobol in splošno slabo počutje, ki bi ga najraje čim hitreje pregnali. V iskanju hitre rešitve smo se obrnili na farmacevte, a so nam enoglasno zatrdili, da čudežnega  zdravila za mačka žal ni. "Za lajšanje glavobola mora vsak zase ugotoviti, katero protibolečinsko sredstvo mu najbolj ustreza," pravi farmacevtka Dunja Gumilar. Mnenja farmacevtov si nasprotujejo predvsem pri uporabi paracetamola, kar pa Gumilarjeva komentira: "Vsak je drugačen, preizkusite več pripravkov, da boste našli tistega, ki pri vas učinkuje."

Rehidrirajte se

Kaj drugega poleg lajšanja glavobola po mnenju farmacevtke z zdravili ne moremo storiti. "Bistveno pa je, da popijete čim več tekočine, da se alkohol prebavi in se toksini skupaj s tekočino izločijo iz telesa," poudarja Gumilarjeva. Preventivno je kozarec vode ali dva pametno popiti že pred odhodom v posteljo in tako ublažiti izsuševalni učinek, ki ga bo alkohol imel na telo, medtem ko spite.

Nasvet

Pri vzpostavljanju normalnega stanja organizma vam lahko pomagajo dodatki. "Smiselno je zaužiti rehidracijsko sol; lahko v povezavi s kakšnim multivitaminskim izdelkom, ki vsebuje predvsem vitamine iz skupine B in magnezij," svetuje Liljana Zwittnig Čop, vodja Galenskega laboratorija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.