Magazin > Lepota & telo
97 ogledov

Veliki test dezodorantov

deodorant Shutterstock
Zveza potrošnikov Slovenije je pod drobnogled vzela dezodorante, ki naj bi zaradi antiperspirantov preprečevali potenje in nastanek neprijetnega vonja.

Na ZPS so pod drobnogled vzeli dezodorante, ki so primerni za oba spola, in tiste, ki so namenjeni le moškim. V testiranju je sodelovalo več kot 1.200 prostovoljcev, ki so uporabljali dezodorant le pod eno pazduho.

Test učinkovitosti

Glede na priporočila proizvajalcev o učinkovitosti dezodoranta so posamezniki vsakih 8, 24 in 48 ur morali v laboratorij, kjer so strokovnjaki ugotavljali, kako učinkoviti so izbrani dezodoranti. Prostovoljci so med opravljanjem preizkusa opravljali vsakodnevne stvari, v laboratoriju pa so učinkovitost dezodorantov preverjali tudi pod bolj ekstremnimi pogoji, kot so 40-minutno preživljanje časa v sobi, ogreti na 38 stopinj Celzija, s 35-odstotno vlažnostjo zraka.

Ne nasedite obljubam

Med 15 testiranimi dezodoranti jih šest testa ni opravilo, med njimi pa sta tudi predstavnika znanih znamk, Adidas action 3 Pro Invisible Anti-Perspirant in Dove Man+Care Aqua Impact Anti-transpirant. Čeprav vsi niso opravičili navedenega delovanja proizvajalcev, pa nobeden od njih na tekstilu ni puščal madežev, še poudarjajo na ZPS.

Cena ne odraža kakovosti

Med tistimi, ki so namenjeni obema spoloma, se je najbolje odrezal Garnier Mineral Dezodorant Ultra Dry, med tistimi, namenjenimi le moškim, pa Rexona Men Sport Deffence Anti-Transpirant. Dobro se je odrezal tudi Ombia Deo Spray Original, namenjen moškim in ženskam, ki pa je za polovico cenejši od zmagovalcev.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.