Magazin > Lepota & telo
69 ogledov

Zdrava tableta za hujšanje

Je hujšanje brez diete in telovadbe res možno? Žurnal24 main
Leto 2012 bo prineslo številne uporabne izume. Znanost in medicina neprenehoma napredujeta, v letu, ki prihaja, pa se nam obeta veliko pomembnih in uporabnih odkritij. Predstavljamo vam štiri najzanimivejša.

Pršilo proti sramežljivosti

Kanadski znanstveniki so izumili nosno pršilo na osnovi hormona oksitocina, ki bo pripomoglo k temu, da se boste počutili samozavestnejše in manj sramežljive. Po enkratni uporabi naj bi učinek trajal nekaj ur.

Zdrava tableta za hujšanje

Sanje vseh, ki se bojujejo z odvečnimi kilogrami, se bodo morda kmalu uresničile, saj se je v Londonu začelo testiranje prve tablete za hujšanje, ki ne vsebuje poživil in nima neprijetnih stranskih učinkov.

Robot za boljše počutje

Depresijo bo kmalu mogoče premagovati tudi z robotom, ki ga je ustvaril japonski znanstvenik. Robot se odziva na dražljaje okolice, se smeji in vrača pozornost lastniku, oglaša pa se z zvoki dojenčka. Na trg bo prišel v prihajajočem letu.

Namesto plastike koruza

Brazilski znanstveniki so iznašli način, kako iz koruze ustvariti polimer, ki ima podobne fizične lastnosti kot zdravju in okolju škodljiva plastika (ta vsebuje zloglasni bisfenol A), a je seveda popolnoma neškodljiv. Material naj bi se kmalu uporabljal tudi za ustvarjanje umetnih kosti in sklepov ter proizvodnjo pametnih zdravil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.