Magazin > Lepota & telo
35 ogledov

Ženske na dopustu oblečejo 28 kombinacij

ženska, kovček, pakiranje Shutterstock
Poležavanje na plaži, ogledovanje znamenitosti, večerja, ... Ne glede na lokacijo ali dejavnost, ženska bo na počitnicah vedno pripravljena na vse. Ker je v kovček spakirala 28 modnih kombinacij.

Sodeč po novi raziskavi se povprečna ženska na enotedenskem dopustu na dan preobleče kar štirikrat. Kjub veliki izbiri garderobe pa jih 80 odstotkov priznava, da jim ne uspe obleči vsega, kar so spravile v kovček. Raziskava je zajela 2.000 tisoč žensk, izmed katerih se jih je 37 odstotkov strinjalo, da na dopustu ne želijo ponavljati modnih kombinacij, 58 odstotkov pa je prepričanih, da tisto, kar nosijo zjutraj, ni primerno za večer. Približno 5 odstotkov žensk pa se na dan preobleče tudi po sedemkrat, samo zato, da bi nosile obleko, za katero jim je bilo žal, da so jo kupile, poroča britanski spletni portal Daily Mail.

Neprestano preoblačenje pa seveda hitro opazijo partnerji, ki niso ravno navdušeni nad tem. Vsaka deseta ženska je tako priznala, da je stalno razmišljanje o oblekah in menjavanje kombinacij povzročilo prepir s partnerjem.

Kaj skrivajo v kovčku?

Pri večini žensk v kovčku prevladujejo štiri obleke, šest majic, štiri kratke hlače, troje kopalk, trije pari japonk in dva para čevljev. Največkrat pa jim to ni dovolj, saj si kar 40 odstotkov žensk na oddihu kupi še vsaj dva kosa garderobe.

"Povprečna ženska si za vsako situacijo in aktivnost v dnevu želi imeti drugačen izgled, drugačno kombinacijo. Dopust je idealen za to. Takrat se pokažejo v svoji najlepši luči, z najlepšo obleko," je povedala Bernadette Lusher, tiskovna predstavnica modne znamke Tesco, ki je izvedla raziskavo. "Ob bazenu potrebujejo popolne bikinke, za sprehod po trgovinah lepe kratke hlače, ob večerih pa šik obleko," je še razložila Lusherjeva in dodala: "Vse to pa pri pakiranju predstavlja pravo nočno moro, še posebej, če potujete z letalom. Zato predlagam, da načrt naredite že doma, namesto, da obleke samo mečete v kovček, brez premisleka, kako jih boste nosile."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.