Magazin
156855 ogledov

Monika naj bi Zmaga Jelinčiča zapustila zaradi tega moškega

Monika Zupanc Jelinčič in Zmago Jelinčič Mediaspeed
Zmaga Jelinčiča naj bi žena zapustila zaradi mlajšega od nje in bogatejšega od njega. Z Moniko sta se sicer leta 2003 vzela na nenavaden dan.

Poročali smo že, da se je zakon 71-letnega Zmaga Jelinčiča Plemenitega po 16 letih razdrl in da se je njegova žena Monika Zupanc Jelinčič pred dnevi odselila iz skupnega stanovanja. 

"Vse je še zelo frišno. Vsaka taka zadeva je šok, a treba je sprejeti dejstva, da je tako, kot je. Ni lepo, ker je zapustila družino in šla z mlajšim," je povedal za Žurnal24, medtem ko se je Monika zavila v molk. Par ima dve mladoletni hčeri.

42-letna Monika Zupanc Jelinčič naj bi se po poročanju Požareport.si preselila k poslovnežu Roku Mikliču. Kot solastnik vodi družinsko podjetje za uvoz in distribucijo živilskih izdelkov iz Komende. Kot še poroča spletni portal, naj bi bil novi izbranec sedem let mlajši od nje, novi par pa naj bi živel skupaj v ljubljanskih Črnučah.

Petek trinajsti se vendarle ni izkazal za tako čarobnega

Zupanc Jelinčičeva je že vrsto let zaposlena v Mestni občini Ljubljana na oddelku za mednarodne odnose in protokol. 

S predsednikom stranke SNS in poslancem Zmagom Jelinčičem sta se poročila leta 2003 na ljubljanskem gradu. Bil je petek, 13. junij, vendar sta takrat oba zatrdila, da je trinajstica njuna srečna številka in da bo datum za njiju gotovo čaroben. Na poroki je bil takrat tudi Borut Pahor, sedanji predsednik države. 

Jelinčič ji je "podaril" več kot pol milijona evrov

Zupanc Jelinčičeva je sicer lani uspela na vrhovnem sodišču izpodbiti odločitev upravnega sodišča in finančne uprave, ki sta ocenili, da razpolaga z večjim premoženjem od prijavljenega. Zupanc Jelinčičevi sta zato sodišče oziroma Furs naložili plačilo skoraj 300 tisoč evrov davka.

Zupanc Jelinčičeva je namreč avgusta 2011 na dražbi koprske občine kupila 2.200 kvadratnih metrov veliko zemljišče na Obali, zanj pa odštela skoraj 630 tisoč evrov.

Furs je na podlagi tega nakupa sprožil podroben finančni nadzor za čas med 2008 in 2011, ki je pokazal, da je Zupanc Jelinčičeva kljub občinski plači v obdobju štirih let povečala premoženje za kar 640 tisoč evrov, hkrati pa imela še za 40 tisoč evrov sredstev za zasebno porabo, kar je precej več od obdavčenih neto dohodkov v tistem obdobju. Zupanc Jelinčičeva je trdila, da ji je denar podaril mož, del pa ga je dobila od prodaje numizmatične zbirke, ki da ji jo je prav tako podaril Zmago Jelinčič. 

Upravno sodišče mora po odločitvi vrhovnega o zadevi odločati znova. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 19
  • 3ae2ba73631a6af2916f37016aa7b6aec4a9ed7a 02:34 20.september 2019.

    Ga. Zupanc Jelinčič podcenjuje Zmagov vpliv...če doslej ni poznala stresa, ga ji odslej zagotovo ne bo manjkalo, na dnevni ravni.

  • Avatar cvichekbrother
    cvichekbrother 16:07 15.september 2019.

    Ko tiček uvel več ne stoji Monika z drugim zbeži.

  • Friderik1950 12:18 15.september 2019.

    Čudno. Čudna zgodba. Če je resnična, verjamem, da glede na to, da površno poznam Zmagov 'arzenal' še zdaleč ni končana.