Magazin > VIP
14640 ogledov

Razvpita vila: Po sedmih letih zmaga za Jelinčiča

Zmago Jelinčič (Foto: Saša Despot) Saša Despot
Moniki Zupanc Jelinčič ni treba dokazovati izvora denarja, s katerim je kupila luksuzno zemljišče na Primorskem.

Kot poroča časnik Delo, Moniki Zupanc Jelinčič ni treba dokazovati izvora denarja, za katerega trdi, da ji ga je podaril mož.

Žena poslanca Zmaga Jelinčiča se je pod drobnogledom finančne uprave znašla leta 2011, po nakupu zemljišča v Semedeli, saj je davčni organ ocenil, da je njeno premoženje večje od prijavljenih dohodkov. Kaj na odločitev sodišča, na katero so Jelinčičevi čakali kar sedem let, pravi Zmago? "Seveda ji ni potrebno pojasnevati, če je denar moj. Dejstvo je, da je šlo za politično gonjo proti meni, z namenom uničiti mene, družino in politično stranko. Šlo je za zelo dirigirano akcijo," je jedrnat poslanec, ki dodaja, da se bodo v vilo na razvpitem zemljišču verjetno preselili letos: "Počasi, ni še končana. Kolikor denarja, toliko muzike. To ni poceni stvar."

Jelinčičeva je parcelo, veliko dobrih 2000 kvadratnih metrov, za 576 tisoč evrov leta 2011 kupila na javni dražbi. Od kod njenemu soprogu, ki ji je denar za nakup parcele podaril, takšen kupček denarja, pa je takrat povedal: "Ne pozabite, da sem v politiko prišel s hišo v centru Ljubljane, s firmo Zbiranje in predelava zdravilnih zelišč, privatno banko in hranilnico in da nisem prišel gol in bos, tako kot 99 odstotkov ostalih politikov." Zemljišče je bilo v celoti kupljeno z gotovino, brez bančnih posojil. 

Zmago Jelinčič gradnja hiša obala Koper | Avtor: Suzana Kos Suzana Kos


 

 

Komentarjev 22
  • Avatar omega_v6
    omega_v6 18:06 11.januar 2019.

    Edino kaj me moti,da preganjajo zgolj tiste iz opozicije!! Medtem,ko je tistim iz levičarske vlade dovoljeno vse celo zastojn obnavljati hiše v Murglah!! Bravo Zmago zares bi bilo škoda,če bi ti zaprli tako lepo ženo!! Kje si jo le našel??

  • jakec1575 15:34 11.januar 2019.

    To je precedens dovoljen le v sloveniji za politicne veljake in bivse udbovce. Pa sem levicar. samo toliko. Zalostno. Jelincic je pijavka odkar ga poznamo. sesa drzavni denar.

  • miki1234 15:31 11.januar 2019.

    navadnega delavca bo ob pologu več kot 1000€ na račun takoj kontaktirala davčna in bo moral dokazovati izvor denarja... tile pezdeti pa si lahko očitno vse privoščijo

Sorodne novice