Magazin
104 ogledov

Najemite čistilni servis

Nasvete in recepte za domača čistila boste našli tudi na Motovilec.si. (Foto: Sh Žurnal24 main
Čiščenje. Krize ni, povpraševanja je največ spomladi, pravijo v servisih.

Generalka. Če želite z generalnim spomladanskim čiščenjem opraviti v enem dnevu in brez truda, najemite čistilni servis. Ti vam bodo za čiščenje 50 kvadratnih metrov velikega stanovanja zaračunali od sto do 170 evrov, za hišo s 120 kvadratnimi metri pa od 240 do 400 evrov.

V to ceno je največkrat všteto čiščenje oken, tal in kopalnice ter brisanje prahu, tudi znotraj omar. Spomladi je ogromno povpraševanja po tem, so nam potrdili v čistilnih servisih Dialux in Urbanija. "Povpraševanja je vse več, dosti že od marca," je dejal Marko Urbanija, v Dialuxu pa so dodali, da se kriza pri povpraševanju ne pozna.

Naredite načrt

Če se boste čiščenja vse-
eno lotili sami, naredite načrt. Najprej izpraznite omare ter obleke in predmete, ki jih več kot eno leto niste oblekli ali uporabili, prodajte, zamenjajte ali najbolje – podarite. Obleke, ki jih dolgo niste nosili, operite, prav tako zavese, ki bodo vašemu domu dale svež vonj. Pred tem seveda očistite okna. Prav tako ne pozabite na preproge, ki jih, če jih lahko, operite v stroju ali si pri prijateljih izposodite parni čistilec. Hkrati popravite pokvarjene kljuke, škripajoča vrata in pipo, ki pušča.

Če želite dom še malo prenoviti, prepleskajte stene in zvrtajte luknje za okvirje s fotografijami z zadnjega dopusta. Za konec v vaze postavite cvetje, ki bo v vaš dom vneslo pozitivno energijo.

Nered in feng šuj

Dom morate očistiti, če verjamete v feng šuj. Poleg tega morate nehati spravljati stvari za vsak primer, ne v omarah ne v škatlah v kleti ali na podstrešju. Če imate v kleti stvari natlačene, to pomeni, da imate nerešene težave, nered na podstrešju pa vas omejuje pri izkoriščanju priložnosti.

Ko boste čistili dom, morate počistiti tudi težje dostopna mesta, kot so koti v omarah in pod posteljo. Stvari pod posteljo bodo negativno vplivale na kakovost vašega spanca, zato je priporočljivo, da imate pod posteljo prazen prostor, da lahko negativna energija odide iz spalnice. Če imate posteljo, ki ima spodaj predale, je najbolje, da v njih hranite čisto posteljnino. Pomembno je tudi, da je vhod v dom čim bolj prazen, prav tako hodnik, saj s kramo na svojo pot postavite ovire.

Komentarjev 1
  • alex85 11:20 16.julij 2013.

    Ta čistilni servis je še cenejši: http://www.vrservis.si/cistilni_servis.php.