Magazin
40 ogledov

Nasveti za oddih v poznem poletju

Oddih na travi Shutterstock
Čeprav se poletje poslavlja, še ne pomeni, da se lahko poslovimo od izletov. Še več – zdaj lahko v njih uživamo še bolj, saj temperature niso neusmiljene, sonček pa še vedno greje.

Kratka potovanja in izleti nam ponujajo priložnost za umik od napornega vsakdana in nam omogočajo, da znova napolnimo baterije. Pripravili smo osem nasvetov, s katerimi lahko popestrite svoj kratki oddih.

Skajkanje v naravi

Pozno poletje ponuja odlične možnosti za preživljanje časa na prostem. Temperature so blage, narava je v polnem razcvetu, noči so sveže, medtem ko so dnevi še vedno precej dolgi. Območje Mühlviertel v Gornji Avstriji, na češki in bavarski meji, vabi k raziskovanju zanimivih kotičkov narave. Na tem območju omogočajo prav posebno dejavnost, ki zagotovo ni del vašega vsakdana: skajkanje v naravi. Kombinacija teka na smučeh in rolanja je primerna za vse vremenske razmere in vse terene, tudi neasfaltirane ceste. Nordijske rolke (skajke) lahko najamete v hotelu Falkensteiner Hotel & Spa Bad Leonfelden, kjer lahko po skajkanju svoje utrujene noge spočijete na posebni poti, po kateri se sprehodite bosi.

Regeneracija v koroški termalni dolini

Poletna vročina in velika količina prahu v mestu pogosto obremenjujeta telo. V tem primeru bo nanj blagodejno vplival prvi medicinsko priznan tunel Thomas z zdravilno mikroklimo v koroški termalni dolini. Zrak v tunelu z zdravilno mikroklimo ne vsebuje nečistoč, vlažnost je 99-odstotna, medtem ko je temperatura stalna in je 8 stopinj Celzija. Te lastnosti omogočajo razvoj izjemno visokih koncentracij kisika v zraku, ki olajšujejo simptome utrujenosti, izjemno visoke stopnje stresa in alergije.

Odkrijte Prago

Praga, zlato mesto na reki Vltavi, ponuja več kot le oglede znamenitosti, saj so v poletnih mesecih na voljo številna kulturna doživetja. Filmski, glasbeni in gledališki festivali se odvijajo po vsem mestu in tako pričarajo ustvarjalno doživetje. Na mednarodnem festivalu cirkusa, ki poteka od 18. avgusta do 1. septembra, se predstavijo najboljši evropski cirkuški talenti. Predstave na prostem, ulična umetnost in delavnice obljubljajo najboljšo zabavo v prelepem parku Letná v neposredni bližini mestnega središča. Vsem ljubiteljem gledališča priporočamo tudi Poletni Shakespearjev festival (do 7. septembra). V središču mesta je tudi Falkensteiner Hotel Maria Prag, ki je odlično izhodišče za izlete. Z dvema nočitvama z zajtrkom v paketu "Praga v dvoje" med drugim prejmete 24-urno vozovnico za podzemno železnico.

Izkušnje na prostem v Dachsteinu

Pravijo, da se resnično življenje začne zunaj območja ugodja. Pripravite kovček in se odpravite v Schladming, v raj za dejavnosti na prostem. Poletna karta za Schladming - Dachstein (veljavna do 13. oktobra) omogoča številne popuste in sto brezplačnih dogodkov za ljubitelje pustolovščin. Karta vključuje dnevno vožnjo z gondolo do bližnjih planin, nočne izlete z vodnico narodnega parka Elfi in dan Divjega zahoda za otroke, stare od 5 do12 let. Še posebno priporočamo štiriurni tečaj jadralnega padalstva v šoli Aufwind (vsako soboto in nedeljo, če je vreme primerno). V tem delu so konec lanskega leta odprli tudi nov Falkensteiner Hotel Schladming. V ceno bivanja je všteta tudi poletna karta Schladming - Dachstein.

Dunaj – poletje v mestu

Glavno mesto Avstrije v poletnih mesecih ponuja mešanico urbanega življenja in avstrijske prijaznosti. Mestne kavarne, vinske taverne in kopališča zagotavljajo potrebno hlajenje, medtem ko filmski festivali, kot so festival kratkega filma Espressofilm, festival Frameout v muzejski četrti in poletni kino na trgu Rathausplatz, prinašajo kulturne izkušnje na prostem. Hotel Falkensteiner Hotel Am Schottenfeld stoji v središču mesta in je odlično izhodišče za poletno odkrivanje Dunaja.

Ujemite zadnje sončne žarke na hrvaški obali

Želite vonjati morski vetrič namesto ocvrtega krompirja na kopališčih in jezerih? Kaj pravite na kratek izlet v Zadar, ki leži v srednji Dalmaciji? Pot do pristaniškega mesta traja le nekaj ur. Mesto je obdano z Jadranskim morjem in Zadrskim kanalom, hkrati pa obiskovalce navdušuje z zgodovino in kulturo. Še zlasti vam priporočamo ogled morskih orgel v pristanišču. Če želite še več morja, je več kot primerno bivanje v hotelu Falkensteiner Hotel & Spa Iadera. Hotel s petimi zvezdicami je na polotoku Punta skala in ponuja zasebno peščeno plažo, ekskluzivne SPA-tretmaje na prostem in prelivni bazen s pogledom na Jadransko morje.

Uživajte v avstrijskih izdelkih na južnem Gradiščanskem

Ob koncu poletja se začne obdobje zrelega sadja. Prav tako v hotelu Falkensteiner Balance Resort Stegersbach na južnem Gradiščanskem. Glavni kuhar Peter Jungbauer v spremstvu svoje izkušene kuharske ekipe obira zrelo grozdje sorte uhudler v hotelskem vrtu, iz katerega nato pripravijo fini žele. Ta se odlično poda h kruhu, maslu in gosji pašteti. Šef kuhinje pa še posebno priporoča uživanje ob dozorelem siru. V restavracijah tega hotela lahko doživite tudi druge kulinarične trenutke ob okušanju regionalnih specialitet.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.