Magazin > Odnosi in prosti čas
4209 ogledov

Govorica telesa: Znaki, da ste simpatiji všeč

zmenek Profimedias
Strokovnjaki pravijo, da obstajajo jasni znaki, da ste svoji simpatiji všeč.

Ste kdaj opazili, da se določeni moški po plaži „nosijo kot petelinčki“? Ali da se ženska izjemno lepo drži in s tem poudarja svoje prsi, skrbi, da je trebuh raven, ko gre mimo nje določen moški? Mordap a ste to tudi sami kdaj storili … Vse to so nezavedni znaki, da vam je nekdo všeč.

Strokovnjaki za telesno govorico se strinjajo, da v bližini simpatije oddajamo določene siglane in predvsem se začnemo popolnoma drugače gibati, kot se sicer.

Znaki skrivnostne ljubezni

Med znaki skrivnostne ljubezni so širok nasmeh, globoko gledanje v oči, kratki dotiki, prekrižane noge in stopala, obrnjena proti vam. Oseba, ki si želi skriti prave občutke, je velikokrat zadržana, zardi, si popravlja oblačila, se igra z nakitom.

Moški znaki

Če je moški resnično zainteresiran, se smeji, vzpostavlja dolg očesni kontakt, si popravlja obleke, pokončno stoji ali sedi, skrbi, da ima pokončno držo.

Ženski znaki

Ženske se začnejo igrati z lasmi, globoko gledajo v oči, hkrati pa se simpatično smeji. Nežnejši spol je pri kazanju znakov velikokrat bolj očiten kot moški.

Trzanje z nogo ne pomeni samo nervoze

če ženska, med tem ko sedi, večkrat prekriža noge in zamenja njihov položaj, vam s telesom govori, da je nervozna in da ne ve, kako naj ostane mirna, kako naj se usede. Če so njena stopala vedno obrnjena proti vam, pa je to sploh dober znak, saj vam s tem kaže naklonjenost.

Zenice: pogled v dušo in občutke

Obstajajo štiri osnovni znaki, da vam je nekdo všeč: dvignjena ramena, stopala obrnjena proti osebi, ki vam je všeč, dlani obrnjene navzgor in nagnjena glava v kombinaciji z dvignjenimi obrvmi. „Če opazite samo enega od štirih znakov, je to dober znak. Če opazite vse štiri, ste osebi nasproti vas zagotovo všečm“ je potrdil David Givens, antropolog, specializiran za neverbalno komunikacijo in avtor knjige Ljubezenski znaki: Vodič skozi govorico telesa pri osvajanju.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice