Magazin > Odnosi in prosti čas
8334 ogledov

Kaj storiti, če se zbudite sredi noči

Spanje Profimedias
Spadate med tiste, ki hitro zaspijo, a se iz neznanega razloga sredi noči zbudijo? Mnogi zelo hitro zaspijo nazaj, nekateri pa imajo težave. Pomagajte si s temi triki.

1. Pazite na misli
Zbudili ste se, ker ste žejni, po kozarcu vode pa ste začeli razmišljati o vseh nalogah, ki vas čakajo? Ko se vam bo to naslednjič zgodilo, si vzemite nekaj minut in organizirajte svoje misli. Če je treba, si jih zapišite. Tako se boste znebili tesnobe in izpraznili glavo.

2. Poslušajte zvočno knjigo
Potrebujete nekaj, s čimer se boste zamotili, zato poslušajte knjigo, ki ste jo že slišali. Nova knjiga bi v vas vzbudila radovednost - tega sredi noči zares ne potrebujete.

3. Znižajte temperaturo
Idealna temperatura v spalnici se giba med 18 in 20 stopinjami.

4. Štejte vdihe
Pozabite na ovčke in se raje osredotočite na dihanje. Med vdihom in izdihom štejte do tri.

5. Sivkino olje
Na vzglavnik pokapljate nekaj kapljic sivkinega olja, ki vas bo pomirilo in upočasnilo srčni utrip.

6. Vzglavnik pod koleni
To sprošča mišice, še zlasti hrbtne.

7. Vizualizirajte svoj dom
Spomnite se na hišo, v kateri ste odraščali. Pozorni bodite na vsako podrobnost – kakšne so bile tapete, kakšne zavese, v katerih sobah so na steni visele fotografije …

8. Ne glejte na uro!

9. Vstanite
Če je minilo že več kot 20 minut, vstanite in se za nekaj časa namestite na kavč. Včasih potrebujemo spremembo, da bi se hitreje sprostili.

 

spanje, zbujanje, spanec Magazin To se zgodi z našim telesom, če ne spimo dovolj
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.