Magazin > Odnosi in prosti čas
1626 ogledov

Kuhinjski trik: S peki papirjem nad prah

Kuhinja arhiv Alples
Uh, so mastne kuhinjske omarice tudi vam trn v peti?

Zvitek papirja za peko vas bo rešil pred prašnimi in masnimi kuhinjskimi omarami. Preprosto položite list papirja za peko na težko dostopne kuhinjske površine. Namesto, da bi se prašni in mastni delci prijeli na zgornjo površino kuhinjske omare, se bodo prijeli na površino papirja za peko. Ko pride čas za temeljito čiščenje kuhinje, le previdno zložite list papirja, ga zavržete in zamenjate z novim. Če imate močan stropni ventilator ali želite papir postaviti nekam, kamor lahko pade, ga pritrdite z dvostranskim lepilnim trakom in tako zagotovite, da se pod njim ne bo nabirala umazanija. 

Liste papirja je treba zamenjati vsake tri do štiri mesece. Ta trik pa se dobro obnese tudi v drugih prostorih, kjer imate visoke omare ali v prostorih, ki jih redko uporabljate. Recimo v sobah za goste, kjer s pomočjo peki papirja zaščitite omare in predalnike, kar vam nato prihrani veliko časa pri pospravljanju tovrstnih prostorov ali nenapovedanih obiskih. Zelo uporabno pa je tudi za kuhinje v najemniških stanovanjih, ki bi jih radi ohranili v prvotnem stanju. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice