Magazin > Odnosi in prosti čas
463 ogledov

Laži, ki ženskam po koncu zveze rojijo po glavi

Depresija Profimedias
Verovanja, ki nežnejšemu spolu po koncu ljubezenskega razmerja rojijo po glavi.

Teh misli se čim prej znebite:

1. Zanj nisem bila dovolj dobra.
Veliko žensk za konec zveze krivi sebe. Medtem ko moški, ko je razmerja enkrat konec, o razlogih in bivši ne razmišljajo več veliko, ženske začnejo analizirati. Pri tem zelo pogosto iščejo napake pri sebi, na koncu pa pridejo do zaključka, da zanj enostavno niso bile dovolj dobre. To pa je v bistvu največja laž, ki si jo lahko ponavljajo. Ne dvomite vase in v svojo vrednost.

2. Ni me ljubil, nič mu nisem pomenila.
Po fazi žalosti ponavadi nastopi faza besa, med katerim začne ženska dvomiti v odnos, ki ga je imela z bivšim partnerjem. Verjetnost, da vas ni imel rad in je svoja čustva le zaigral, so zelo majhna, zato se s takšnimi mislimi ne obremenjujte. Raziskave so pokazale, da večina zvez ne razpade zaradi pomanjkanja čustev, ampak zaradi razlik v vrednotah in zaradi slabe komunikacije.

3. Najina zveza je bila popolna.
Ni bila! Če bi bila, bi še vedno trajala. Poleg tega popolnih zvez ni. Vsi pari imajo težave.

4. To je najhujša stvar, ki se mi je pripetila v življenju.
Na začetku se mnogim zdi, da huje ne more biti in da jim tako težko še nikoli ni bilo, a tudi to bo minilo. Tudi neuspela zveza s sabo prinaša dragocene izkušnje, s pomočjo katerih boste še močnejši.

5. Nikoli več ne bom ljubila.
Ta misel je sicer pogostejša pri mlajših ženskah, a nanjo na žalost niso imune niti starejše. Videli boste, kako se bo vaša žalost nenadoma razblinila in v vašem srcu naredila prostor za novo ljubezen.

Komentarjev 6
  • ZAZA 21:03 21.junij 2017.

    Ja, Tomaž, to je pa vzgoja....ker te mlade pupike zdej starši razvajajo tolko, da jim že vse iz riti gleda....pa še nimajo zadosti. Da bi pa delale kaj, pa ni za mislit. Zato pa iščejo bankomate na dveh nogah :))

  • tomaz 20:51 21.junij 2017.

    no saj kaka je tud taka kot ti ZAZA...sam prav velik jih pa ni...več je tistih, kot sem zgoraj napisal...

  • ZAZA 20:47 21.junij 2017.

    Oh, mene so starši naučili delati, tako, da moškega za preživetje ne potrebujem. Ga nikoli nisem. Če znam sama sestavit pohištvo, mi ne bo hudega. Tako, da meni moški res ni nujno potreben. Sem se naučila živet brez in mi ni nič hudega.