Magazin > Odnosi in prosti čas
1401 ogledov

Nevarnost požara! Tega nikar ne vključite s podaljškom

Električni grelnik Shutterstock
Tega hišnega aparata nikoli ne vključite v podaljšek, saj je to v zimskih mesecih glavni vzrok za požare.

Sezona ogrevanja se je že dobro začela in ker se grejemo na različne načine, je dobro vedeti, kako upravljati različna grelna telesa, saj je v zimskih mesecih največji vzrok za požar napačna uporaba grelnih aparatov. Kot poroča srbski Blic, so grelci na drugem mestu krivcev za požare. Kadar se ne uporabljajo pravilno, so hitro lahko prava nočna mora. 

Strokovnjaki ugotavljajo, da kadar so vzrok požara grelniki, je to najpogosteje posledica uporabe podaljška. Ni vsak podaljšek sposoben podpirati različne električne moči naprav, ki so nanj večinoma priključene istočasno. Zato je treba upoštevati nekaj zlatih pravil. Nikoli ne pustite vklopljenega grelnika brez nadzora. Ne spite, medtem ko vaš grelec deluje. Grelnik pa naj bo vsaj en meter oddaljen od pohištva, odej, oblačil in zaves.

Namesto da se zatečete k nevarnim načinom ogrevanja svojega doma, raje posvetite nekaj pozornosti temu, da preprečite uhajanje toplote iz svojega doma. Priskrbite si trak za okna in vrata ali varovala, ki zadržijo toploto ter preprečijo, da bi pihalo pod vrata. Za okna lahko uporabite tudi folijo z mehurčki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice