Magazin > Odnosi in prosti čas
1178 ogledov

Pirhi: Najlepše velikonočne ideje

Pirhi
1/18
Profimedia
Za te velikonočne mojstrovine ne potrebujete veliko dela in pripomočkov ....

Ker imamo letos malce več časa za ustvarjanje velikonočnih pirhov, naj bodo toliko bolj domiselni. Nekaj čudovitih idej najdete v galeriji, zanje pa ne potrebujete veliko pripomočkov, oziroma si lahko pomagate s tistimi, ki jih imate doma. Jajca okrasite s svinčnikom, tempera ali vodenimi barvami, okrasnimi trakci, časopisnim papirjem, rastlinami, gumbi, blagom, vrvjo ... Tudi škarje in lepilo vam bodo v veliko pomoč.

Pirh ali velikonočno jajce, ponekod imenovano tudi pisanica, je tradicionalna hrana in simbol, ki se pripravlja ob veliki noči. Jajca se trdo skuhajo, nato pa barvajo in krasijo. Tradicionalno velikonočno pojedino poleg pirha, ki simbolizira kaplje Kristusove krvi, sestavljajo še hren, ki predstavlja ostrino žebljev, s katerimi je bil Jezus pribit na križ, potica kot simbol trnjeve krone, in šunka, ki simbolizira Jezusovo telo.

Najbolj zabaven kanal v Sloveniji - Joonglaa!

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice