Magazin > Odnosi in prosti čas
85127 ogledov

Prenova, da te kap: Ta Slovenka je iz stare kuhinje naredila čudež!

Kuhinja Instagram
S samo 1700 evri do sanjske kuhinje …

Kraševka Špela Rodman trenutno z družino živi v podnajemniškem stanovanju, kjer ji je lastnica dovolila prenovo stare temno rjave kuhinje iz osemdestih let. Špelina prenova je na Instagramu že požela val navdušenja, sploh ker je za vse korake obnove poskrbela sama in za celotno prenovo, material in dodatke porabila le 1700 evrov. 

"Vse sva prenovila sama s partnerjem, ki ima kot mizar za sabo 19 let izkušenj. Imava dve manjši delavnici in počasi sva delala dva meseca, saj imava oba še službi. Vse sva prenovila s srcem in izhajala iz sebe. Edina omejitev, ki sva jo imela, je bila ta, da si je lastnica želela obdržati kuhinjske omarice, ki jih je kupila njena pokojna mama. Vse je masiven les, saj sva oba navdušena nad hrastom in veliko dava na kvaliteto. Za celotno prenovo kuhinje po meri, za material, dodatke in pohištvo, brez najinega dela, sva porabila med 1500 in 1700 evrov," je razkrila Špela, ki s svojimi sledilci na Instagramu Checha deli tudi praktične nasvete glede različnih drugih prenov. Njen naslednji projekt bo tako prenova notranjih vrat in ureditev manjšega stanovanjskega balkona, saj pravi, da je ljudem v času karanten, ko veliko več časa preživljajo doma, še bolj pomembno, da se doma počutijo dobro.

Lepa zgodba s prenovo kuhinje pa je prišla ravno v času, ko je Špela doživela veliko razočaranje. "Jaz sem s svojimi sledilci vedno zelo iskrena. Vsi smo samo ljudje in jaz sem zelo realna glede tega, da ni vse samo lepo. A važna je volja in to, da se poberemo in gremo naprej. Kljub temu da s partnerjem ne bova gradila hiše na izbrani parceli, kar me je zelo potolklo, ker sem na tem projektu želela izživeti vse svoje oblikovalske sanje, pa sem sedaj s prenovo te najemniške kuhinje dobila veliko drugih priložnosti, za katere sem neskončno hvaležna. Iz Ljubljane sta me recimo že klicali dve družini, ki si želita, da vodim njihovo prenovo kuhinje," ponosno pove Špela, ki je po poklicu sicer aranžerski tehnik, ljubezen do oblikovanja, opremljanja in prenavljanja pa je dobila po mami, modni oblikovalki, in očetu, restavratorju. 

Komentarjev 4
  • zdenka18 09:13 11.maj 2021.

    nekateri ljudje svoj čas pametno in kontruktivno izkoristijo, da imajo kaj pokazati. Delaš in se imaš poleg tega še fajn. Tudi sama sem se v tem letu izolacije lotila barvanja vsega. In mi je bilo prav fajn, bolje od tistih, ...prikaži več ki so komaj čakali, da so se meje regij odprle za lauf. A če ljudje nimajo smisla, volje, poguma in delavnosti, in celo odkrivanje svojih talentov, vsak jih ima, ni treba spljuvati tistih nekaj posameznikov, ki imajo vse to in v tem uživajo. Jaz jih občudujem.

  • 4d5eccf93739c6305aaf8969a682cc57e1fd7395 10:39 09.maj 2021.

    Kje je pomivalni stroj, kje je indukcija, kje je integriran milnik? Kaj smo leta 1975?

  • rd2dmk2 09:50 09.maj 2021.

    in kaj je tu posebnega ? dva profesionalca se lotita dela in rezultat je pa čudež. pa ne rečem da bi bilo vredno objave, če bi se lotila dva ki pojma nimata o mizarskem delu, da ne bo kdo užaljen ...prikaži več recimo dva slovenista. to je pa tako kot če bi avtomehanik popravil stolčen avto in bi mu peli hvalo . jo pa dajte še meni, jest sem iz starega PC-ja naredil super-PC. in to zastonj. aja, čist slučajno sem elektrotehnik.

Sorodne novice