Magazin > Odnosi in prosti čas
35865 ogledov

Tako odstranite vodni kamen čez noč, brez drgnjenja!

Tuš Profimedia
Uporaba naravnih rešitev kot alternative močnim kemikalijam lahko prihrani denar, boljša je tudi za vaše zdravje.

Glava prhe je ponavadi pravo leglo vodnega kamna, če je ne čistite dovolj pogosto. Umazanija na prhi se lahko hitro nabere, še prej, če živite na območju s trdo vodo.

Vodni kamen, milo in ostanki izdelkov za telo so glavni krivci za nabiranje umazanije okrog prhe, lahko se pojavi celo plesen. Vse to je mogoče enostavno očistiti z naravnimi izdelki in pripomočki.

 



Če imate takšno glavo prhe, da jo lahko odstranite, jo postavite v vedro ali umivalnik, napolnjen z belim kisom. Nato jo pustite v kiso kar vso noč. Če je iz občutljivih materialov, na primer iz zlata ali medenine, naj počiva v kisu le 30 minut.

Nered Čist dom Pod streho Pet Youtuberjev, ki vas bodo navdušili za čiščenje Čiščenje, par Triki Magazin Najboljši nasveti za čiščenje mastnih oblog in vodnega kamna v kuhinji Vlaga na oknu Pod streho Genialen poceni trik za odpravo vlage na oknih kuhinja umazana posoda Magazin Sina vprašala, ali ga moti ženin nered, njegov odgovor navdušil splet!

Po namakanju v kisu sperite glavo s toplo vodo, po potrebi zdrgnite glavo prhe s staro zobno ščetko, da odstranite morebitno plesen. Kis je naravno razkužilo, zato bo vaš tuš po uporabi razkužen in bleščeče čist.

Če glave ni mogoče odstraniti, lahko uporabite isto metodo z vedrom, okrog glave prhe pa lahko namestite tudi vrečko napolnjeno s kisom. 

Tudi soda bikarbona

Za odstranjevanje vodnega kamna in umazanije se lahko uporablja tudi soda bikarbona. Zmešati jo je treba z vodo, da nastane čvrsta pasta za odstranjevanje trdovratnejših ostankov.

Kot zadnji korak lahko glavo prhe podrgnete z limono, da bo videti kot nova. 

Komentarjev 2
  • robi2107 20:42 17.februar 2023.

    Če je iz občutljivih materialov, na primer iz zlata.... Kakšen seljak mora to bit, da bi mel zlate pipe. Kakšen Trump npr., ki je usekan na kičeraj. Pa pri nas bi se našli kakšni povzpetneži, ki so obogateli in zdaj ...prikaži večaj bahavo razkazujejo svoj neokus. Glava v zlatu, noge v blatu.

  • Pierre 08:56 17.februar 2023.

    Mi uporabljamo citronsko kislino v zrncih. Deluje 100%