Magazin > Odnosi in prosti čas
1041 ogledov

V teh letih ženske najpogosteje varajo svoje partnerje

Varanje, horoskop, razmerje Profimedia
Nova študija je pokazala, kdaj in zakaj ženske varajo, in njeni rezultati so precej presenetljivi.

Družba ima še vedno različna mnenja, ko gre za varanje s strani moških ali žensk. Razlog, zakaj varajo moški, bo vedno povezan z močnejšim spolnim nagonom in bo hitreje pozabljeno. Ženske pa so še tretirane kot neobčutljive uničevalke družine, poudarja britanska kolumnistka Diana Appleyard.

Meni, da sta pri zvestobi manj pomembna spol ali izobrazba, temveč le značaj in priložnosti, ki jih ima oseba na voljo, motiv pa sta najpogosteje sebičnost in kratkoročno zadovoljstvo. To potrdi tudi raziskava, narejena na Nizozemskem, ki je pokazala, da okoli 15 odstotkov poročenih žensk vsaj enkrat prevara moža, medtem ko približno 20 odstotkov moških stori enako.

Uspešne ženske z visokimi dohodki se večkrat zapletejo v afere, razlog za to pa sta po mnenju raziskovalcev večja samozavest in bolj liberalen pogled. Na ženske in na moške moč deluje kot afrodiziak in napačna predpostavka bi bila, da se ženske zaradi nezvestobe počutijo bolj krive, je povedal vodja študije, profesor Joris Lammers z Univerze v Tilburgu.

Poleg tega je raziskava pokazala, da so zgodnja trideseta leta najpogostejša življenjska doba, v kateri ženske varajo, kar je razloženo z nižjo plodnostjo in spolnostjo, saj moških ne ocenjujejo več po načelu "ali bo dovolj dober oče mojim otrokom".

Varanje, horoskop, razmerje Magazin Pazite, to astrološko znamenje najpogosteje vara par, zakonski par, Magazin Stvari, ki jih moški v razmerju vidijo kot varanje Varanje, plaža, moški, ženska, poljub Magazin Vsako znamenje se pri varanju obnaša drugače – kako prepoznati prešuštnika? prsi dekolte Raziskovali so Magazin Raziskava: Je velikost oprsja povezana z varanjem?