Magazin > Odnosi in prosti čas
10006 ogledov

Vsi o medvrstniškem nasilju, dijaki naše gimnazije pa na splet s tem videom!

Gimnazija
Prav je, da se pokaže tudi, kako izjemi so naši šolarji!

Po hudih incidentih in tragedijah pri nas in v tujini se šole, starši in mediji zadnje mesece ukvarjamo skoraj samo še s tem, kje se je zalomilo, kdo je kriv in kaj lahko naredimo, da pripomoremo k vzgoji sočutnih mladih ljudi.  Zdi se, da je medvrstniškega nasilja vse več, a prav je, da povemo in pokažemo tudi, kako izjemna je naša mladina.

Posnetek, ki je nedavno zaokrožil po spletu, dokazuje prav to. Dijaki Škofijske klasične gimnazije so pripravili odlično izvedbo Briljantine, ki jo na Facebooku delil radio Ognjišče. V oči takoj pade, kako številčen je zbor te gimnazije in koliko mladih je združenih v ta izjemen nastop! Na tej šoli zagotovo velja rek, da "kdor poje, zlo ne misli". 

"Zborovska dejavnost je v Zavodu sv. Stanislava res močno razvita. Na Škofijski klasični gimnaziji v Ljubljani deluje pet zborov, ki na različnih prireditvah, tekmovanjih (znotraj države in zunaj nje) navdušujejo številne poslušalce. Bolj kot to pa se nam zdi pomembno, da dijakinje in dijaki v zborih spoznavajo sebe in druge, se medsebojno spodbujajo in osebnostno rastejo. (Z)mešani zbor ima letos 106 dijakinj in dijakov in je najštevilčnejši zbor na šoli. Ob tem naj zapišem, da vsako leto organiziramo tudi pevski festival. To je dogodek, ko se vsi razredi spremenijo v posamične pevske zbore, dirigentka ali dirigent postane sošolka ali sošolec in preredijo odličen glasbeni dogodek, ki se ga udeleži polna dvorana poslušalk in poslušalcev. Pevska sezona se začne z vsakim začetkom šolskega leta, tako je bilo tudi letos, ko so se naši "zmešanci", kot se sami imenujejo, začeli sestavljati, pridno vaditi ... Maja pa jim je uspelo nastopiti z ostalimi zbori in orkestrom v Cankarjem domu na našem letnem koncertu," je za Žurnal24 povedal ravnatelj Rihard Režek

Dodaja, da je zborovske dejavnost le del vodila, ki ga v zavodu sicer živijo vsak dan: "Hm, kdor poje, zlo ne misli, pravite. Se strinjam. Zborovske metode, ki jih uporabljajo naše izkušene dirigentke in dirigenti zagotovo pomagajo našim mladim damam in gospodičem rasti v dobrem, k čemur jih v tem šolskem letu spodbuja tudi naše zavodsko vodilo: Delati dobro vsem."

Komentarjev 2
  • Avatar Zoran
    StarMačk 10:38 01.julij 2023.

    Najprej čestitke zborovodjem in pevcem Škofijske klasične gimnazije Šentvid, ki sodelujejo v tem projektu! V nadaljevanju pa bi avtorico in predvsem uredništvo portala vprašal, čemu je bilo potrebno to pozitivno temo navezovati na problematiko (med)vrstniškega nasilja!? In če že, mar ...prikaži več si nastopajoči pevci zborov Škofijske gimnazije, za svoj prečudovit nastop, res zaslužijo naslov prispevka pri katerem bralec pomisli na vse kaj drugega kot na to kar nam vsebina prispevka nato pove v nadaljevanju!?

  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 08:30 01.julij 2023.

    Je za pohvalit, ne glede na izvedbo...Seveda pa to objavljate iz enega samega razloga, ker gre za cerkveno gimnazijo...Če bi bilo to v izvedbi "Kardeljeve gimnazije" bi pisali kako dijakom manjka duhovnosti za bolj podoživeto izvedbo...

Sorodne novice