Magazin
38 ogledov

Oglejte si mečevanje pravih vitezov

vitez Shutterstock
Škofjeloško staro mestno jedro bo s prireditvijo Historial 2012 danes obiskovalcem ponudilo vpogled v bogato družbeno in kulturno življenje, ki se je v teh krajih odvijalo v srednjem veku. Vstop na vse dogodke na prireditvi je brezplačen.

Semenj na Mestnem trgu

Že ob 9. uri se je na Mestnem trgu začel tradicionalni sobotni semenj, ki bo obiskovalcem ponudil srednjeveške kulinarične dobrote ter predstavitev takratnih obrti in kulture. Na isti lokaciji se je med dnevom zvrstilo še veliko dogodkov, na primer kovnica srednjeveških kovancev, zgodovinska promenada, mečevanje vitezov iz Freisinga, rokodelska delavnica rezbarjenja in igranja z volno (za odrasle), historični plesi s plesno skupino Lonca ter nastop srednjeveških glasbenikov Musici del Barbarossa. Osrednji dogodek bo dramska igra Zamorc s krono, ki bo pojasnila nastanek skrivnostnega lika, ki krasi grb Škofje Loke. Predstavo si boste lahko ogledali najprej ob 11. in nato znova ob 18. uri.

Nekaj posebnega bosta zagotovo tudi balet Le Ballet de la Merlaison ali neznosna lahkost melanholičnega kralja, ki bo na sporedu ob 20.30 v Sokolskem domu, in nastop glasbenega art projekta Antorino, ki bo ob 18.30 na Mestnem trgu združeval evropsko glasbeno tradicijo s sodobnejšimi ritmi.

Za otroke Cankarjev trg

Za najmlajše bo poskrbljeno na Cankarjevem trgu, ki bo v celoti posvečen rokodelnicam in igrarijam. Poleg zanimivih delavnic se bodo otroci lahko zabavali v knjižnici na prostem in si ogledali lutkovno predstavo Zamorček.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.