Magazin
200 ogledov

Spoznajte sodobnega kupida

Matthew Hussey Ulrich Lindenthal
Moški, ki vam bo pomagal osvojiti princa na belem konju. Matthew Hussey je zdravilo za sodobno žensko, ki ve, kaj hoče, a za dosego tega potrebuje le nekaj spodbude. Pa naj bo to kratka romanca, resna zveza ali poroka. Novembra bo nasvete delil tudi Slovenkam.

Kaj je največja napaka, ki jo delajo ženske?
Ženske mislite, da boste, če naredite prvi korak, izpadle obupane. Jaz ženske učim, da lahko naredijo prvi korak, ne da bi bile pri tem videti obupane. Recimo: če moškemu poveš, da je videti dobro, še ne pomeni, da boš šla z njim v posteljo. To samo pomeni, da dobro izgleda. To morate zapakirati tako, da ne boste izpadle obupane. Stavek 'Ti dobro izgledaš, zato razumeš takšne stvari' ga bo pritegnil, a hkrati zmedel, saj bo mislil, da ga ne osvajate. Takšne komplimente lahko delite, ne da bi dajali vtis, da se hočete z njim poročiti (smeh).

Spodbujate to, da ženske naredijo prvi korak?
Seveda! Saj ženske to počnejo že desetletja. Včasih so dame to počele tako, da so šle mimo moškega in pred njim na tla spustile robček. To je stara tehnika, ki je vedno delovala (smeh).

Mislite, da v novem tisočletju še vedno deluje?
Ja, le da ženske zdaj ne uporabljajo več robčka (smeh). Zdaj ženske to počnejo drugače, moškega denimo prosijo za uslugo. Če ste v baru in naročite veliko pijače, ga lahko prosite, naj vam pomaga nesti kozarce. Noben moški vam ne bo rekel ne. Ali pa ga prosite, da vam pridrži jakno. Tako naredite prvi korak in ste odprti, da z vami začne pogovor. Z njim ste vzpostavile stik, on pa vas bo še vedno "lovil".

Ampak dandanes so tudi moški bolj sramežljivi ...
Ah, mislim, da so se moški vedno bali žensk, ki so jih privlačile. Prav tako se ženske bojijo moških, ki jih privlačijo. Razlika je le v tem, da moški nimajo težav s tem, kako se približati ženski, vendar jim je vseeno težko. Učil sem že veliko moških in prav vsakemu je težko pristopiti do ženske, ki mu je všeč.
Pa je od kulture do kulture različno?
Ženske prihajajo na moje seminarje z vsega sveta in prav vse imajo enake težave. Če se nekdo boji nekoga, ker mu je ta všeč, je to čisto človeško, to ni stvar kulture. Vsi, ne glede na kulturo, trpimo zaradi pomanjkanja samozavesti in se bojimo napak v ljubezenskem življenju.

Ampak določene kulture so še vedno zelo tradicionalne ...
K meni hodijo tudi Azijke in muslimanke, ampak ni nič drugače. Drugače je samo, če si želijo najti človeka iz točno določene kulture. A v njihovem primeru našo teorijo le prilagodimo njim. Krog potencialnih moških je ožji, a pravila ostajajo enaka. Delam tudi z judinjami, ki si za moža želijo juda, zato bomo iskali v tem krogu. Pri muslimankah je malce težje, ker jim starši narekujejo, s kom naj se poročijo, a se zavedajo, da same živijo v drugi generaciji in so zato tudi bolj odprte.

Kaj torej ponujate ženskam na vaših seminarjih?
Delavnica Get The Guy (dobi moškega, op. a.) ženske pelje skozi celoten proces, kako dobiti moškega, ki jim je všeč. Delavnica traja dva dni, od začetka do konca se naučijo čisto vse, kar morajo vedeti o svojem ljubezenskem življenju. In ob koncu vse udeleženke seminarja peljem ven in jim pokažem, kako naj se tudi v praksi približajo moškemu. Ženske, ki so opravile delavnice, imajo že po enem tednu več zmenkov. Z moškimi, ki so jim všeč, ne le s katerimikoli!

Kakšne ženske prihajajo k vam?
Zelo različne. Imamo ženske v dvajsetih, ki so še vedno zmedene glede moških, ženske v tridesetih in štiridesetih, ki so v fazi, ko mislijo, da se jim čas izteka in nočejo več zapravljati časa. Imamo pa tudi ženske v petdesetih, šestdesetih, celo sedemdesetih letih, ki so ločene ali vdove in ne delajo panike zaradi časa, želijo si le uživati pozna leta z nekom, ki jih izpolnjuje.

Pravite, da mora ženska imeti dobro dišavo, oziroma svoj poseben vonj, s katerim privlači moškega ... kako pomembna je dobra dišava za žensko?
Vsak ima svoj naravni vonj in za vsakega moškega je vonj njegove ženske omamljajoč, ima nanj velik vpliv. Vonj je vse in moškemu je zelo pomembno že to, da ženska diši kot ženska. Takoj ko zavohaš žensko in je njen vonj ženski, se nekaj sproži. Najboljše pri tem pa je, da ne moreš nadzorovati, koga boš privlačil s svojim vonjem. Tudi mene kakšna ženska sprva ni privlačila, ko pa sem jo zavohal, me je nemudoma pritegnila.

Matthew Hussey | Avtor: Ulrich Lindenthal Ulrich Lindenthal
Kaj je najslabši nasvet, ki ga lahko daš samski ženski?
Klasičen nasvet, ki smo ga vsi že dali in dobili, je 'Bodi to, kar si'. Mislim, da je to najslabši nasvet na svetu, saj ne pomeni ničesar. Nikoli ne boš nihče drug kot to, kar si. Ti si ti. Vsak ima več verzij sebe. Imaš najslabšega sebe, najboljšega sebe in vse vmes. Ko ti nekdo reče 'Bodi to, kar si', ne razume, kako to dejansko deluje. Če te moški naredi ljubosumno, imaš dve možnosti. Ali ravnati kot najboljši jaz in kot najsamozavestnejši jaz? Ali naj ravnam kot najmanj samozavesten jaz? Zadnja verzija se lahko zelo razjezi in naredi kaj neumnega, najboljši jaz pa je močan, sposoben in bo takoj vedel, da si bo, če se ta zveza ne obnese, že našel drugega. Vedeti moraš, kaj počneš in kaj hočeš.

Koliko žensk je zahvaljujoč vam dobilo moškega ali pa se celo poročilo?
Vsaka pride k nam z različnim razlogom. Nekatere iščejo življenjskega partnerja, nekatere samo fanta, druge si želijo več zmenkov, spet druge si želijo samo razširiti socialno življenje. Nimam natančnega podatka, koliko žensk se poroči, čeprav stalno dobivam vabila na poroke (smeh). Lahko pa povem, da je večina žensk, ki so bile na moji delavnici, v roku enega ali dveh mesecev po koncu delavnice v zvezi.

Se kakšne poroke udeležite?
Ne. Nočem odgovarjati na vprašanja, kot sta 'Kdo ste?' in 'Od kod poznate nevesto?' (smeh). Ampak naše udeleženke nas vedno seznanjajo s tem, kaj se dogaja z njihovim ljubezenskim življenjem, in ostanemo v stikih. Še vedno nas prosijo za nasvet, saj zdaj potrebujejo nasvete za razmerje (smeh).

Lahko ženskam pomagate tudi prek spleta?
Ja, prek interneta stranko popeljem skozi ves proces, ki ga slišijo na mojih delavnicah. Le da internetni program traja tri mesece, saj se moram tako posvetiti vsaki ženski posebej. Vsak teden jim dam posebno nalogo oziroma izziv, ki ga morajo opraviti. Morda jim povem kakšen stavek, ki ga morajo uporabiti v baru, ali kaj podobnega. In potem mi poročajo, kakšen je bil odziv. Na koncu bodo imele fanta, in ne samo fanta, temveč gospoda pravega.

Koliko stane takšen tečaj?
Spletni trimesečni tečaj stane 297 dolarjev (približno 205 evrov). Uspeh vam zagotavljam. Če pa z rezultatom ne boste zadovoljne, lahko dobite denar nazaj.

Se je to že zgodilo?
Ja, velikokrat so se vrnili in povedali, da ni rezultatov. Včasih jim potem namenimo še več časa in pozornosti, da na koncu le dobijo, kar si želijo. To je moj cilj. Vem, da obstaja veliko takšnih seminarjev in učiteljev, kot sem jaz, a jaz ženskam natačno pokažem, kaj morajo storiti in kako osvojiti želenega moškega. Ker nekaterim lahko gospoda pravega postaviš pred oči, pa ga še vedno ne bodo opazile.

Zakaj ste se odločili, da želite na takšen način pomagati ženskam?
V bistvu za tem stojijo osebni razlogi. Odrasel sem v družini, ki ima veliko žensk, in z njimi sem si bil zelo blizu. Velikokrat sem bil zelo zmeden, ker so vedno hodile z groznimi moškimi, zaradi katerih so trpele, in tega nisem razumel. Sam sem bil vzgojen v kavalirja, zato nisem mogel dojeti, zakaj se vračajo k tem moškim, če z njimi ravnajo slabo. Šele kasneje, ko sem študiral psihologijo, sem razumel, kako ženske razmišljajo. In tako je nastalo moje podjetje.

Se morda počutite kot Hitch za ženske?
(Smeh). Najbrž nisem tako kul kot Hitch. Morda. Le da on uči moške ena na ena, jaz pa učim skupine žensk, ki vedno bolj rastejo. Ampak ja, oba ljudem pomagava pri iskanju ljubezni.

Ste se kdaj znašli v položaju, da se je partner vaše stranke razjezil, ko je ugotovil, da ste jo  vseh "trikov" naučili vi?
Ne, saj jaz moškim delam uslugo (smeh). Ogromno je moških, ki si želijo, da bi ženske večkrat pristopile do njih in ne bi bilo treba njim opraviti vsega "dela". Vse je takoj lažje. Če bo moški pristal v razmerju z žensko, ki jo učim, bo ugotovil, da ima res samozavestno in seksi žensko, zato mislim, da se ne bo pritoževal.
Kako pa vi spoznavate ženske?
Lahko je ljudem govoriti, kaj naj naredijo, ko pa gre zate, običajno počneš enake napake kot vsi drugi (smeh).

Je težko slediti lastnim nasvetom?
Včasih. A če ne sledim svojim nasvetom, vedno plačam ceno in občutim posledice (smeh). Moja strategija je enaka, kot jo dajem drugim.

Pravite, da mora biti ženska, ki se počuti dobro v svoji koži, odprta do drugih. Ampak pri zvezdnicah ni tako ...
Nekatere zvezdnice niso odprte, vendar še vedno sijejo. Toda mislim, da ni težko sijati, če si na televiziji in o tebi stalno govorijo. Če hkrati odražaš še neko skrivnostnost, imaš prednost pred vsemi. Ampak navadne smrtnice nimajo tega statusa.

Kako naj torej sijejo "navadne smrtnice", ki nimajo te prednosti?
Zelo pomembno je, da je ženska odprta. Ampak to ni najpomembnejši del.

Komentarjev 1
  • cekin 10:36 23.november 2011.

    he is hot! pa njegovi dokumentarci so tudi poučni.