Magazin
38 ogledov

Tega v službi raje ne počnite

Ups! Vam je ušlo? Nič za to! Žurnal24 main
Striženje nohtov in bose noge ne sodijo na delovno mesto, tako vsaj trdi nova raziskava. Preverite, katere navade se anketirancem zdijo najbolj nagnusne.

Raziskava, ki so jo izvedli pri podjetju za upravljanje storitev na področju zaposlovanja in upravljanja človeških virov Adecco, je pokazala, da velik odstotek zaposlenih ne odobrava striženja in grizenja nohtov v službi. "Urejanje nohtov sodi v osebno higieno, ki se ji moramo posvečati doma, za zaprtimi vrati kopalnice, nikakor ne sodi na delovno mesto," trdi Jodi R. R. Smith, ki se ukvarja s poslovnim bontonom.

Nagnusne navade

Smithova pravi, da nekatere navade sodelavce spravljajo v zadrego ali pa se jim celo gnusijo. Vas zanima, katere navade sodijo na ta seznam? Glede na Addeccovo raziskavo si v službi ne bi smeli nitkati zob, striči nohtov, se ličiti in hoditi bosi. Raziskavo so izvedli s pomočjo telefonske ankete, v kateri je sodelovalo 1.100 anketirancev. Poleg omenjenih navad v službo ne sodijo raztrgane kavbojke, majčke na naramnice in japonke.

Komentarjev 1
  • McBobo 22:33 31.julij 2012.

    Kaj pa rolam smrkle in jih mečem naokoli? Ali lahko vsaj to delam?